Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Победа у класи СП10 у трци 12 сати Nürburgring-a

12. септембар 2022.

Прво место за Toyo Supra GT4

Десетог и 11. септембра, одржано је шесто издање серије Nürburgring Langstrecken. Трка, такође позната као 12 сати Nürburgring-а, први пут је подељена на два дана са по 6 сати тркања у суботу и недељу. 

На крају првог тркачког дана, Toyo Tires Supra, коју су возили Michael Tischner, Andreas Guelden и Heiko Toenges, завршила је 32. укупно и 2. у класи СП10. Заостатак за водећим Aston Martin-ом Vantage GT4 у њиховој класи био је око једног минута у то време.

Други део трке почео је у 10 ујутру 11. септембра. Недуго после почетка, водеће возило у класи СП10 променило се од Aston Martin-а до Mercedes-AMG GT4. Возачи Toyo Tires-а били су у стању да се одбране од Aston Martin-a Vantage GT4 и да остану на другом месту. После тога, више су се пута измењала кола у вођству због различитих стратегија на сервисном стајању. У претпоследњем кругу наша Toyota Supra још је била на 2. месту у класи. После незгоде водећег Mercedes-a-AMG GT4, возач Toyo Tires-а Andreas Guelden био је у стању да преузме вођство и пређе циљну црту као победник у класи.

Славећи победу у својој класи, Toyo Tires се захвалила тиму из Ring racing-а за њихову изванредну припрему кола и тркачку стратегију. Возачи, који су одрадили 12 сати и 72 круга без грешке, показали су да је успех увек могућ када никада не одустајеш.

Најновије вести