Налазач гума Налазач продаваца

A.T.O.M

Напредни оперативни модул гума

Иновативна технологија производње гума независно је развила Toyo Tires.

Шта је А.Т.О.М.?

То је нов производни метод да се направе потребни делови и материјали за гуме, намотавањем и лепљењем танких трака гуме, приближно 15 мм широких, које се истискују на обртан бубањ за грађење. Код конвенционалног производног метода, делови гуме, као што су широки делови газећег слоја, намотају се око бубња за грађење и обе ивице су поравнате и заједно ламелиране да би се направила невулканизована гума. Део када се ивице заједно ламелирају зове се „шав”. Насупрот томе, производни метод А.Т.О.М. не ствара шавове како се налази код конвенционалног производног метода, и назива се „бешаван”

Побољшање код једнообразности гуме

Пошто не постоје велики спојени делови, једнообразност гуме драматично се побољшала. Када се обликује газећи слој користећи конвенционалну дебелу и равну гумену плочу, појави се велик шав, с могућношћу да изазове неравнотежу гуме. Код А.Т.О.М-а, јер се гума ствара намотавањем дугих и танких трака гуме, постоји само мали прекид на почетку и крају, који драстично смањује утицај на равнотежу гуме.

Компактна област постројења

Комбинујући поступак припремања делова с поступком грађења и чинећи га компактнијим, успели смо да смањимо простор потребан за опрему за око 35%, у поређењу с конвенционалним производним методом.

Драстично смањење времена производње

Комбиновање поступка припремања делова с поступком грађења учинило је непотребним складиштење међуинвентара као што су истиснути делови који се производе током поступка припремања делова. Као резултат, време производње сада је смањено на петину конвенционалног производног метода.

Реализација више производа, производња малих партија

Због аутоматске размене и управљања коришћењем рачунара, остварена је производња више производа, малих партија. Код конвенционалног производног метода, делови гуме морају бити промењени за сваку врсту производа, а и време се губи током фазе замене врсте производа. Насупрот томе, могуће је производити различите делове користећи А.Т.О.М. путем промене програма, којим управља рачунар, омогућавајући ефикасну производњу више производа, малих партија.

Могућност прекоморског ширења

Чинећи производне погоне компактнијим и рачунаром управљана производња, величина малих партија драстично је смањила време и трошкове. То је олакшало успостављање фабрика преко океана. Године 2017, 45% гума произведених за путничка возила у Toyo Tires-у произведено је под А.Т.О.М.-ом.