Nalazač guma Nalazač prodavaca

O Toyo Tires-u

U januaru 2019. kompanija je promenila ime u korporacija Toyo Tire, odražavajući činjenicu da se preduzeće razvilo tokom svog postojanja u ključnog igrača u poslu prevoza. Visoko fokusirana kompanija jedna je od vodećih svetskih proizvođača guma s poslovnicama ili zastupnicima u preko 120 zemalja širom sveta. Osnovano 1945, preduzeće trenutno zapošljava oko 12.000 ljudi i ima svoju centralu grupe u Itamiju, u Japanu. Poslovne aktivnosti grupe zasnovane su na dve suštinske nadležnosti automobilske tehnologije i tehnologije guma.

Toyo Tire Europe GmbH osnovana je 2005. kao evropska centrala grupe. Pošto je u ovom trenutku prisutna u Evropi preko 30 godina, nova korporativna struktura dozvolila je razvoj snažnije, koordinisane prodaje i marketinške politike širom regiona i povećane sinergije s matičnom kompanijom u Japanu. 
 
U oktobru 2019. osnovana je Toyo Tire Serbia d.o.o. Ova kompanija upravlja novom fabrikom sagrađenom u Inđiji koja je najavila proizvodnju automobilskih guma visokog učinka u julu 2022.

Suštinski posao TOYO TIRES-A jesu razvoj, proizvodnja i promocija visokokvalitetnih guma visokog učinka. Raznovrsni spektar proizvoda uključuje gume za letnja i zimska kola, 4x4 i terence kao i gume za kombije i lake kamione.
 

Nova zgrada centrale u Itamiju, u Japanu

 

Osnova prodaje