Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tires осваја NLS 1

08. април 2024.

Toyo Tires с Ring Racing-ом први у првој трци и други следећег дана у другој трци серије издржљивости NLS-a.

Toyo Tires, с партнером Ring Racing-ом, победила је у класи SP10 прве трке серије Nürburgring Langstrecken. Трка, позната као куп ADAC ACAS, одржана је у суботу 6. aприла.


Toyota GR Supra GT4, коју су возили Andreas Gülden, Tim Sandtler и Marc Hennerici, завршила је 25 кругова у 4-сатној трци при просечној брзини од 150,1 км/сат. Toyo Tires с тимом Ring Racing завршили су само 32 секунде испред Aston Martin Vantage-a Dörr Motorsport-а као другог.  


Тимска друга Toyota GR Supra, с амбасадором марке Proxes Takayuki-јем Kinoshita-ом, једним од возача, такође је завршила трку али је успела само да заузме осмо место, доживевши невоље у трци. Кола, наговештавајући надолазећи већи учинак, поставила су најбржи круг тек три секунде спорије него тимска победничка тркачка кола.   


Све се променило у суботњој другој трци серије NLS. Aston Martin Dörr Motorsport-а надмашио је Toyota GR Supra GT4 за 65 секунди да би освојио прво место. Toyo Tires с колима Ring Racing-а број 170 морали су да се задовоље другим местом.



(Слика с трке NLS 2023)

Други учесник Toyo Tires-а с Ring Racing-ом, кола број 171 имао је напорнију трку овај пут, завршивши пети, само 3 минута и 15 секунди иза водећих после четири сата трке. Поред Kinoshita-а, кола су возили Michael Tischner и Heiko Tönges.  

NLS је серија издржљивости од шест трка од четири сата трка с једном трком од шест сати укљученом у програм. NLS је увек врло популарна тркачка серија с око сто такмичара који се постројавају за сваку трку и за бројну публику која путује до Nürburgring-а да гледа надметање.  

Одрживи материјали неки су од сировина за тркачке ауто-гуме. Најновија глатка гума Proxes користи биљно уље,  силицијум-диоксид из љуске пиринча и обновљену уплетену жицу. Toyo Tires користиће податке и знање стечене кроз трке издржљивости у развоју будућих висококвалитетних производа високог учинка. Развој доприноси политици Toyo Tires-а  „остварење одрживог живота у покрету”.

Најновије вести