Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tires остала на списку Russell's ESG FTSE-a

01. фебруар 2024.

Toyo Tires укључена у спискове одрживих ESG-a.

Toyo Tire Holdings of Europe, (председник Kenta Kuribayashi), објављује да ће деонице у њеној матичној корпорацији Toyo Tire, Јапан, и даље бити укључене у ESG показатељ*1 „ESG index Series*1 “FTSE4Good Index Series,” “FTSE Blossom Japan Index” и “FTSE Blossom Japan Sector Relative Index.” *2.

*1) Показатељ акција чине компаније које је високо оценила независна агенција за процену с гледишта ESG-a
*2) „FTSE4Good Index Series 
" и „FTSE Blossom Japan Index" Sector Relative Index” биће настављене да буду биране од 2022. Одсад, време процене промењено је од јуна на децембар.

Одрживост је важна тема а улагање није само питање исплативости, већ и друштвеног и еколошког утицаја представљених у показатељу ESG-а.

О FTSE Index-у, FTSE4Good Index Series-у,  FTSE Blossom Japan Index-у и FTSE Blossom Sector Relative Index-у:

FTSE Russell-ове процене покривају области као што су корпоративно управљање, здравље, безбедност, антикорупција и климатске промене, и засноване су на FTSE4Good Index-у за компаније, FTSE Blossom Japan Index-у и FTSE Blossom Sector Relative Index-у, што захтева палету ESG критеријума који се морају задовољити.

Показатељ     Преглед
FTSE4Good index series Осмишљен да оцени и измери учинак компанија које се активно баве ESG-ом. Овај се показатељ користи да створи и процени одрживе инвестиционе фондове и друге финансијске производе.
FTSE Blossom Japan Index Показатељ који одражава учинак јапанских компанија које проактивно решавају питања ESG-а, и осмишљен је да буде индустријски неутралан.      
FTSE Blossom Sector Relative Index

Овај показатељ одражава учинак јапанских компанија које имају релативно добар одговор на ESG у сваком одсеку, и осмишљен је да буде непристрасан према одсецима. Додатно, да би се подржао прелазак на привреду ниског одавања угљеника, укључене су само компаније чије су напоре ка побољшању оцениле TPI*3

*3) Иницијатива прелазног пута. Светска иницијатива коју воде власници средства да процене спремност компанија за прелазак на привреду ниског одавања угљеника

Више о овим показатељима у одељку „Спољне процене” стране о одрживости на корпоративној интернетској страници: toyotires.co.jp/csr/evaluation (само јапански)

На основу политике одрживости управе Toyo Tire Group најављене 2022, допринећемо остварењу опште одрживог покретног друштва постављањем основа наших корпоративних радњи о ESG-у и радећи да обједињено промовишемо пословање и одрживост.

Најновије вести