Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires ide na Azijski vandrumski reli

23. april 2024.

FLEX SHOW AIKAWA Racing s TOYO-m učestvovaće na Azijskom vandrumskom reliju

FLEX SHOW AIKAWA Racing s TOYO-m učestvovaće na Azijskom vandrumskom reliju (AXCR). Tim, kojim rukovodi Sho Aikawa, Toyo Tires sponzoriše od 2018. Trkajući se Tojotom Land Cruiser 150 Prado, opremljenom gumama Open Country, tim stremi ka pobedi u klasi u ovogodišnjoj trci. Kola će voziti D1GP takmičar Masato Kawabata koji je takođe iskusan reli vozač. Kawabata je pobeđivao u klasi prošle godine u Kupu XCR Sprint i Reliju Hokkaido. Na svom prvom učešću na AXCR-u 2019. završio je na drugom mestu.  

S početkom u nedelju 11. avgusta, AXCR će predstaviti šest merenih etapa od preko 1.000 km duž Tajlanda i Malezije. Trka, koja se održava od 1996, vandrumski je reli koji FIA podržava.  

Ova godina označava 29. put od kada se događaj održava. Počinjući od Surat-a Thani-ja, gledajući na Zaliv Tajlanda, staza vodi takmičare na jug u Maleziju. Trka se završava u Kuala Lumpuru prevalivši ukupnu razdaljinu od oko 2.000 km. Ovogodišnja iskušenja biće teška za upravljanje s planinama i gustim šumama zahtevajući sjajnu pokretljivost, izdržljivost i brzinu.

Toyo Tires koristi podatke i znanje stečene kroz relije izdržljivosti i snalaženja u razvoju budućih visokokvalitetnih proizvoda visokog učinka. Razvoj doprinosi politici ostvarenja održivog života u pokretu Toyo Tires-a.

Najnovije vesti