Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires osvaja NLS 1

08. april 2024.

Toyo Tires s Ring Racing-om prvi u prvoj trci i drugi sledećeg dana u drugoj trci serije izdržljivosti NLS-a.

Toyo Tires, s partnerom Ring Racing-om, pobedila je u klasi SP10 prve trke serije Nürburgring Langstrecken. Trka, poznata kao kup ADAC ACAS, održana je u subotu 6. aprila.

Toyota GR Supra GT4, koju su vozili Andreas Gülden, Tim Sandtler i Marc Hennerici, završila je 25 krugova u 4-satnoj trci pri prosečnoj brzini od 150,1 km/sat. Toyo Tires s timom Ring Racing završili su samo 32 sekunde ispred Aston Martin Vantage-a Dörr Motorsport-a kao drugog.  

Timska druga Toyota GR Supra, s ambasadorom marke Proxes Takayuki-jem Kinoshita-om, jednim od vozača, takođe je završila trku ali je uspela samo da zauzme osmo mesto, doživevši nevolje u trci. Kola, nagoveštavajući nadolazeći veći učinak, postavila su najbrži krug tek tri sekunde sporije nego timska pobednička trkačka kola.   

Sve se promenilo u subotnjoj drugoj trci serije NLS. Aston Martin Dörr Motorsport-a nadmašio je Toyota GR Supra GT4 za 65 sekundi da bi osvojio prvo mesto. Toyo Tires s kolima Ring Racing-a broj 170 morali su da se zadovolje drugim mestom. 

 (Slika s trke NLS 2023)

Drugi učesnik Toyo Tires-a s Ring Racing-om, kola broj 171 imao je naporniju trku ovaj put, završivši peti, samo 3 minuta i 15 sekundi iza vodećih posle četiri sata trke. Pored Kinoshita-a, kola su vozili Michael Tischner i Heiko Tönges.  

NLS je serija izdržljivosti od šest trka od četiri sata trka s jednom trkom od šest sati uključenom u program. NLS je uvek vrlo popularna trkačka serija s oko sto takmičara koji se postrojavaju za svaku trku i za brojnu publiku koja putuje do Nürburgring-a da gleda nadmetanje.  

Održivi materijali neki su od sirovina za trkačke auto-gume. Najnovija glatka guma Proxes koristi biljno ulje, silicijum-dioksid iz ljuske pirinča i obnovljenu upletenu žicu. Toyo Tires koristiće podatke i znanje stečene kroz trke izdržljivosti u razvoju budućih visokokvalitetnih proizvoda visokog učinka. Razvoj doprinosi politici Toyo Tires-a „ostvarenje održivog života u pokretu”.  

Najnovije vesti