Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Возило на гумама Тоyо победило у класи на Релију Дакар 2023.

16. јануар 2023.

Toyo Tire Co., Ltd. (седиште: Itami City, префектура Hyogo; председник: Takashi Shimizu) Toyo Tires са задовољством објављује да је Toyota Land Cruiser опемљена гумама Open Country MT/R освојила Т2, категорију кола из производње на Релију Дакар 2023.

Toyo Tires је учествовала на Релију Дакар 2023. у Саудијској Арабији од 31. децембра 2022. до 15. јануара 2023. с Team Land Cruiser Toyota ауто-каросеријом. (Место: Kariya City, префектура Aich; председник: Keiji Masui). Toyo Tires је обезбедила вандрумске гуме  LT285/70R17 Open Country MT/R за оба возила Toyota Land Cruiser.

left: Vehicle equipped with Open Country M/TR  I   right: Team Land Cruiser Toyota Auto Body achieves 10 consecutive wins

Слика слева: возило опремљенео Open Country MT/R / десна страна: Team Land Cruiser Toyota ауто-каросерија остварује десету узастопну победу.

Toyo Tires подржава Team Land Cruiser Toyota (ТLC) на Релију Дакар од 2021. и објавила је лане да ћемо наставити да подржавамо њихово учешће на овом релију * 1. Користећи технологију и искуство у вандрумским тркама развијену с ТLC-ом, два Land Cruiser-а LC300 (технички подаци за Рели Дакар 2023) поправила су учинак на неравним путевима, као што су стеновите области и пустиње, и благонаклони су према природи, мешањем одрживих материјала. Развили смо и обезбедили Open Country M//R (технички подаци за Рели Дакар 2023), која је направљена да смањи утицај на природу.

Упркос оштећењима и техничким невољама, оба возила ТLC-a завршила су трку од 8.500 км. У категорији возила у производњи, кола Ronald-a Basso-a/Jean Michel-a Polato-а заузела су прво место, а кола Takashi-ja Miura-a/Laurent-a Lichtleuchter-а заузела су друго место. Као резултат завршнице један-два, ТLC је такође прославила 10 узастопних победа у овој дивизији. 

Директор ТLC-а Yuji Kadoya коментарисао је: „Овог пута, борили смо се уз помоћ Open Country MT/R, која је побољшана да максимално повећа учинак Land Cruiser-а 300, и успели смо да остваримо нашу 10. узастопну победу у категорији кола из производње на Релију Дакар 2023. Фазе на динама овогодишње трке биле су тешке, јер је било много тешких места која су једино могла бити пређена спојем Land Cruiser-а 300 и Open Country MT/R, али ми је драго што смо били у стању да искористимо снагу заједничког развоја”, коментарисао је. Takashi Miura, тимски возач, коментарисао је: „Био је тежак рели с тежом околином путање него што смо очекивали. Ипак, Open Country MT/R и Land Cruiser 300 добро су се спојили за најтежу фазу дина у историји. Успео сам да се пробијем и схватио сам да могу да се такмичим на све тежем Релију Дакар. Хвала вам на свој вашој подршци.”

У средњорочном плану пословања „Mid-Term Plan '21”, објавили смо да ћемо радити да ојачамо развој производа с јединственим изгледом и функционалношћу, као што је серија Open Country. Наставићемо да користимо знање које смо стекли кроз трке у развоју производа да бисмо испоручили занимљиве производе с вишим учинком и вишим квалитетом. 


OPEN COUNTRY M/TR (Техн. подаци за Рели Дакар 2023)

pic

Овај производ је Open Country MT/R (LT285/70R17 116/113P) који је Toyo Tires развила за употребу на Релију Дакар 2021. Састав каучука и структура гуме подешени су да поправе трајност, у складу с LC300 (технички подаци за Рели Дакар 2023), возило које ће учествовати у Релију 2023. Као додатак остваривању учинка на површинама неравних путева као што су стеновите области и пустиње, прихватили смо нацрт, смесу, високотврду структуру венца који смањују на минимум оштећења гуме услед удара током вожње великом брзином.   

Додатно, ми користимо одрживе материјале у складу с нашом политиком „остварења одрживог трајања покретљивости”. Од делова гуме, газећа површина, влакнасти каблови и бочни зид углавном су направљени од бутадиенског каучука и стирен-бутадиенског каучука који потичу од биомасе, и употребљава се рециклирана жица венца као рециклиран материјал.

Најновије вести