Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Vozilo na gumama Toyo pobedilo u klasi na Reliju Dakar 2023.

16. januar 2023.

Toyo Tire Co., Ltd. (sedište: Itami City, prefektura Hyogo; predsednik: Takashi Shimizu) Toyo Tires sa zadovoljstvom objavljuje da je Toyota Land Cruiser opemljena gumama Open Country MT/R osvojila T2, kategoriju kola iz proizvodnje na Reliju Dakar 2023. 

Toyo Tires je učestvovala na Reliju Dakar 2023. u Saudijskoj Arabiji od 31. decembra 2022. do 15. januara 2023. s Team Land Cruiser Toyota auto-karoserijom. (Mesto: Kariya City, prefektura Aich; predsednik: Keiji Masui). Toyo Tires je obezbedila vandrumske gume  LT285/70R17 Open Country MT/R za oba vozila Toyota Land Cruiser.

left: Vehicle equipped with Open Country M/TR  I   right: Team Land Cruiser Toyota Auto Body achieves 10 consecutive wins

Slika sleva: vozilo opremljeneo Open Country M/TR / desna strana: Team Land Cruiser Toyota auto-karoserija ostvaruje desetu uzastopnu pobedu.

Toyo Tires podržava Team Toyota Land Cruiser (TLC) na Reliju Dakar od 2021. i objavila je lane da ćemo nastaviti da podržavamo njihovo učešće na ovom reliju * 1. Koristeći tehnologiju i iskustvo u vandrumskim trkama razvijenu s TLC-om, dva Land Cruiser-a LC300 (tehnički podaci za Reli Dakar 2023) popravila su učinak na neravnim putevima, kao što su stenovite oblasti i pustinje, i blagonakloni su prema prirodi, mešanjem održivih materijala. Razvili smo i obezbedili Open Country M//R (tehnički podaci za Reli Dakar 2023), koja je napravljena da smanji uticaj na prirodu.

Uprkos oštećenjima i tehničkim nevoljama, oba vozila TLC-a završila su trku od 8.500 km. U kategoriji vozila u proizvodnji, kola Ronald-a Basso-a/Jean Michel-a Polato-a zauzela su prvo mesto, a kola Takashi-ja Miura-a/Laurent-a Lichtleuchter-a zauzela su drugo mesto. Kao rezultat završnice jedan-dva, TLC je takođe proslavila 10 uzastopnih pobeda u ovoj diviziji. 

Direktor TLC-a Yuji Kadoya komentarisao je: „Ovog puta, borili smo se uz pomoć Open Country MT/R, koja je poboljšana da maksimalno poveća učinak Land Cruiser-a 300, i uspeli smo da ostvarimo našu 10. uzastopnu pobedu u kategoriji kola iz proizvodnje na Reliju Dakar 2023. Faze na dinama ovogodišnje trke bile su teške, jer je bilo mnogo teških mesta koja su jedino mogla biti pređena spojem Land Cruiser-a 300 i Open Country MT/R, ali mi je drago što smo bili u stanju da iskoristimo snagu zajedničkog razvoja”, komentarisao je. Takashi Miura, timski vozač, komentarisao je: „Bio je težak reli s težom okolinom putanje nego što smo očekivali. Ipak, Open Countrty MT/R i Land Cruiser 300 dobro su se spojili za najtežu fazu dina u istoriji. Uspeo sam da se probijem i shvatio sam da mogu da se takmičim na sve težem Reliju Dakar. Hvala vam na svoj vašoj podršci.”

U srednjoročnom planu poslovanja „Mid-Term Plan '21”, objavili smo da ćemo raditi da ojačamo razvoj proizvoda s jedinstvenim izgledom i funkcionalnošću, kao što je serija Open Country. Nastavićemo da koristimo znanje koje smo stekli kroz trke u razvoju proizvoda da bismo isporučili zanimljive proizvode s višim učinkom i višim kvalitetom. 


OPEN COUNTRY M/TR (Tehn. podaci za Reli Dakar 2023)

pic

Ovaj proizvod je Open Country MT/R (LT285/70R17 116/113P) koji je Toyo Tires razvila za upotrebu na Reliju Dakar 2021. Sastav kaučuka i struktura gume podešeni su da poprave trajnost, u skladu s LC300 (tehnički podaci za Reli Dakar 2023), vozilo koje će učestvovati u Reliju 2023. Kao dodatak ostvarivanju učinka na površinama neravnih puteva kao što su stenovite oblasti i pustinje, prihvatili smo nacrt, smesu, visokotvrdu strukturu venca koji smanjuju na minimum oštećenja gume usled udara tokom vožnje velikom brzinom.   

Dodatno, mi koristimo održive materijale u skladu s našom politikom „ostvarenja održivog trajanja pokretljivosti”. Od delova gume, gazeća površina, vlaknasti kablovi i bočni zid uglavnom su napravljeni od butadienskog kaučuka i stiren-butadienskog kaučuka koji potiču od biomase, i upotrebljava se reciklirana žica venca kao recikliran materijal.

Najnovije vesti