Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Победа у соло трци D1GP

14. мај 2024.

Недеља, 12. мај, Hokuta Matsuyama осваја своју прву соло победу у GR Corolla у другој етапи овогодишње D1GP на паркингу Okuibuji-e.

На хаотичном такмичењу натопљеном кишом, Matsuyama у својој тојоти GR Corolla (GZEA14H) успео је да надмаши сву своју конкуренцију и да заузме прво место у надметању Tanso (соло). Други тимски возач Toyo Tires-а, Yuki Tano, који је ступио на D1GP тек ове године, заузео је друго. Перспективни Tano био је победник серије D1-Lights 2022.

Hokuta Matsuyama

Тојота GR Corolla тима Toyo

Yuki Tano

Викенд је био прво такмичарско појављивање за тојоту GR Corolla-у која је направљена за овогодишње такмичење D1GP. Коментаришући своју победу, Matsuyama је рекао: „Нисам мислио да ће бити довољно добро да победим у соло трци, али је било лако возити, па сам помислио да ћу бити у стању да се квалификујем и такмичим.” 

Ипак, није то била лака вожња, пошто је Matsuyama у петак доживео експлозију мотора и морао је да вози кола посебно пажљиво да би заштитио свој ремонтован мотор, поред тога што је морао да се носи с кишом. 

Спортисти тима Toyo Tires, Hideyuki Fujino и Masato Kawata, такође су се квалификовали за (Tsuiso) борбу проклизавања двоја кола.

У Tsuiso-у, Yuki Tano доказао је да је био најбољи тркач тима Toyo Tires, доспевши до последња четири. Тесна борба са Saito-м у последња четири довела је до њиховог изједначења у поенима пре узвратног сусрета где је Saito напредовао после Tano-овог окретања. Ипак, његов учинак био је довољан да заузме треће место на постољу.