Pretraga
Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Pobeda u solo trci D1GP

14. maj 2024.

Nedelja, 12. maj, Hokuta Matsuyama osvaja svoju prvu solo pobedu u GR Corolla u drugoj etapi ovogodišnje D1GP na parkingu Okuibuji-e.  

Na haotičnom takmičenju natopljenom kišom, Matsuyama u svojoj tojoti GR Corolla (GZEA14H) uspeo je da nadmaši svu svoju konkurenciju i da zauzme prvo mesto u nadmetanju Tanso (solo). Drugi timski vozač Toyo Tires-a, Yuki Tano, koji je stupio na D1GP tek ove godine, zauzeo je drugo. Perspektivni Tano bio je pobednik serije D1-Lights 2022. 

Hokuta Matsuyama

Tojota GR Corolla tima Toyo

Yuki Tano

Vikend je bio prvo takmičarsko pojavljivanje za tojotu GR Corolla-u koja je napravljena za ovogodišnje takmičenje D1GP. Komentarišući svoju pobedu, Matsuyama je rekao: „Nisam mislio da će biti dovoljno dobro da pobedim u solo trci, ali je bilo lako voziti, pa sam pomislio da ću biti u stanju da se kvalifikujem i takmičim.” 

Ipak, nije to bila laka vožnja, pošto je Matsuyama u petak doživeo eksploziju motora i morao je da vozi kola posebno pažljivo da bi zaštitio svoj remontovan motor, pored toga što je morao da se nosi s kišom. 

Sportisti tima Toyo Tires, Hideyuki Fujino i Masato Kawata, takođe su se kvalifikovali za (Tsuiso) borbu proklizavanja dvoja kola.

U Tsuiso-u, Yuki Tano dokazao je da je bio najbolji trkač tima Toyo Tires, dospevši do poslednja četiri. Tesna borba sa Saito-m u poslednja četiri dovela je do njihovog izjednačenja u poenima pre uzvratnog susreta gde je Saito napredovao posle Tano-оvog okretanja. Ipak, njegov učinak bio je dovoljan da zauzme treće mesto na postolju.  

Najnovije vesti