Налазач гума Налазач продаваца

Новости

90% одрживог материјала показне гуме

12. јануар 2024.

Toyo Tires излаже на Токијском ауто-салону 2024. показну гуму која користи 90% одрживих материјала.

Данас, на Токијском ауто-салону, Toyo Tires представља своју одрживу показну гуму. Гума, користећи 90% одрживих материјала1, корак је напред према одрживијој будућој покретљивости. Досад, највиша стопа коришћења одрживих материјала у историји у некој нашој гуми била је 50%. Ово је остварено код ауто-гума Open Country коришћених на Релију Дакар 2024. Овај последњи напредак, данас откривен, драматично је премашио овај удео.

Одрживи материјали могу бити уопштено подељени на „обновљиве материјале”, који могу бити поново искоришћени, као што су материјали природног порекла, и „поново искоришћени материјали” који се поново користе од материјала који су већ били коришћени на неки начин. Ова показна гума користи обновљиве материјале као што су бутадиенски каучук из биомасе, стирен-бутадиенски каучук из биомасе, силицијум-диоксид из пепела љуске пиринча, биљно уље и полиестерско влакно биолошког порекла (око 60% укупне масе) и поново искоришћени материјали. Ми користимо  бутадиенски каучук из CO2, који смо успешно заједнички развили с Универзитетом Toyama из Јапана, као и поново искоришћену чађ, поново искоришћену уплетену жицу и поново искоришћено челично уже (око 30% укупне масе).

Циљ је постићи стопу коришћења од 40% 2030. и 100% 2050. Ова показна гума развојни је производ који служи као средство постизања тог циља. Ова гума смањује коефицијент отпора котрљању, што умногоме доприноси смањењу одавање гаса стаклене баште кроз цео животни век ауто-гуме и побољшавању даљине вожње електричних возила. Ауто-гума остварује највиши степен отпора котрљању у јапанском систему означавања ауто-гума. У будућности, Toyo Tires унапредиће технолошке иновације према практичној употреби, развијању и промоцији производа што ће допринети остварењу одрживог друштва у покрету.

*1 Међу сировинама нужним за трговину ауто-гумама, материјали којима се признаје да доприносе смањењу утицаја на природу
 

Најновије вести