Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Pobeda u klasi SP10 u trci 12 sati Nürburgring-a

12. septembar 2022.

Prvo mesto za Toyo Supra GT4

Desetog i 11. septembra održano je šesto izdanje serije Nürburgring Langstrecken. Trka, takođe poznata kao 12 sati Nürburgring-a, prvi put je podeljena na dva dana sa po 6 sati trkanja u subotu i nedelju. 

Na kraju prvog trkačkog dana, Toyo Tires Supra, koju su vozili Michael Tischner, Andreas Guelden i Heiko Toenges, završila je 32. ukupno i 2. u klasi SP10. Zaostatak za vodećim Aston Martin-om Vantage GT4 u njihovoj klasi bio je oko jednog minuta u to vreme.  

Drugi deo trke počeo je u 10 ujutru 11. septembra. Nedugo posle početka, vodeće vozilo u klasi SP10 promenilo se od Aston Martin-a do Mercedes-AMG GT4. Vozači Toyo Tires-a bili su u stanju da se odbrane od Aston Martin-a Vantage GT4 i da ostanu na drugom mestu. Posle toga, više su se puta izmenjala kola u vođstvu zbog različitih strategija na servisnom stajanju. U pretposlednjem krugu naša Toyota Supra još je bila na 2. mestu u klasi. Posle nezgode vodećeg Mercedes-a-AMG GT4, vozač Toyo Tires-a Andreas Guelden bio je u stanju da preuzme vođstvo i pređe ciljnu crtu kao pobednik u klasi. 

Slaveći pobedu u svojoj klasi, Toyo Tires se zahvalila timu iz Ring racing-a za njihovu izvanrednu pripremu kola i trkačku strategiju. Vozači, koji su odradili 12 sati i 72 kruga bez greške, pokazali su da je uspeh uvek moguć kada nikada ne odustaješ.

Najnovije vesti