Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Namera osvajanja klase na 24 sata Nürburgring-a

16. maj 2023.

Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, (predsednik: Kenta Kuribayashi), objavljuje da će učestvovati u timu u klasi SP10 ADAC Total Energies 24h Nürburgring-a. Trka se održava ovog vikenda, 18 – 21. maj.

Tim, kojim upravljaju specijalisti Ring Racing-a za Nürburgring, sastoji se od dva automobila Toyota GR Supra GT4 i takmiči se u klasi SP10. Tim od preko 25 članova iz Ring Racing-a podržava osoblje Toyo Tires-a iz Japana. Proizvođač guma doneće preko 500 guma za kišu i glatkih guma koje bi omogućile timu da uspešno završi 24-satnu maratonsku trku. Glatka guma Proxes posebno je razvijena da se nosi sa zahtevnim uslovima na Nordschleife-u.  

Toyo Tires s timom Ring Racing-a takođe je učestvovala lane na 24 sata Nürburgring-a , uspešno okončavši trku, završivši P5 i P6 u klasi. Isprva, oba automobila postavila su brza i dosledna vremena krugova, pre nego što su mehanički problemi izbacili vodeći auto iz takmičenja. S iskustvom stečenim u prošlogodišnjoj zahtevnoj trci, ove godine tim ima za cilj pobedu u klasi.

Klasa SP10 za automobile je GT4 izgrađene prema tehničkim podacima SRO a koji se takođe takmiče na evropskim trkama GT4. To je klasa žestoke borbe i ove godine suočiće se 16 kola, vozeći spektar različitih modela uključujući trkačka kola Aston Martin Vantage, BMW M4 i Mercedes AMG. Ove godine vozačka postava za kola br. 70 sastojaće se od japanskog vozača u izdržljivosti, Takayuki-ja Kinoshita koga je Toyo Tires ranije ove godine postavio za ambasadora marke Proxes. Zajedno s njim u trkačkom sedištu su i nemački vozači Heiko Tönges, Tim Sandtler i Marc Hennerici. Kola br. 71 voziće Andreas Gülden, Lance David Arnold, Michael Tischner s ambasadorom marke Toyo Tire-a Kinoshita-om koji će se takođe smenjivati za volanom.

Toyo Tires koristi podatke i iskustvo stečene kroz učešće u auto-moto sportovima povratno da bi obavestila razvoj proizvoda da isporuči visoko kvalitetne gume visokog učinka.   

Najnovije vesti