Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Намера освајања класе на 24 сата Nürburgring-a

16. мај 2023.

Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, (председник: Kenta Kuribayashi), објављује да ће учествовати у тиму у класи СП10 ADAC Total Energies 24h Nürburgring-a. Трка се одржава овог викенда, 18 – 21. мај.

Тим, којим управљају специјалисти Ring Racing-а за Nürburgring, састоји се од два аутомобила Toyota GR Supra GT4 и такмичи се у класи СП10. Тим од преко 25 чланова из Ring Racing-а подржава особље Toyo Tires-а из Јапана. Произвођач гума донеће преко 500 гума за кишу и глатких гума које би омогућиле тиму да успешно заврши 24-сатну маратонску трку. Глатка гума Proxes посебно је развијена да се носи са захтевним условима на Nordschleife-у.

Toyo Tires с тимом Ring Racing-а такође је учествовала лане на 24 сата Nürburgring-a, успешно окончавши трку, завршивши П5 и П6 у класи. Испрва, оба аутомобила поставила су брза и доследна времена кругова, пре него што су механички проблеми избацили водећи ауто из такмичења. С искуством стеченим у прошлогодишњој захтевној трци, ове године тим има за циљ победу у класи.

Класа СП10 за аутомобиле je GT4 изграђене према техничким подацима SRO а који се такође такмиче на европским тркама GT4. То је класа жестоке борбе и ове године суочиће се 16 кола, возећи спектар различитих модела укључујући тркачка кола Aston Martin Vantage, BMW M4 и Mercedes AMG. Ове године возачка постава за кола бр. 70 састојаће се од јапанског возача у издржљивости, Takayuki-ja Kinoshita кога је Toyo Tires раније ове године поставио за амбасадора марке Proxes. Заједно су с њим у тркачком седишту и немачки возачи Heiko Tönges, Tim Sandtler и Marc Hennerici. Кола бр. 71 возиће  Andreas Gülden, Lance David Arnold, Michael Tischner с амбасадором марке Toyo Tire-а Kinoshita-ом који ће се такође смењивати за воланом.

Toyo Tires користи податке и искуство стечене кроз учешће у ауто-мото спортовима повратно да би обавестила развој производа да испоручи високо квалитетне гуме високог учинка.

Најновије вести