Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Ко ће бити првак Светског купа UCI у циклокросу?

18. јануар 2024.

Toyo Tires један је од главних партнера Светског купа UCI у циклокросу од 2021. и врло је присутна с бројним огласима. Једанаеста трка сезоне 2023/2024. одржана је у Hulst-у 30. децембра 2023, а 12. трка у Zonhoven-у 7. јануара 2024.

Док је Puck Pieterse доминирала и победила у обе трке у категорији „Женске елите”, трка мушкараца била је узбудљивија. То је стога што је водећи светског првенства Eli Iserbyt имао два лоша дана. У Hulst-у, пао је на 22. место, остављајући Van der Poel-a, Niewenhuis-a и Van der Haar-а да бију узбудљиву битку. На крају, Van der Poel први је прешао линију циља 11. трке, док је Niewenhuis стигао други, а Van der Haar трећи.

У 12. трци у Zonhoven-у, карте су још једном промешане у категорији „Мушке елите”. Joris Nieuwenhuis повео је у првом кругу трке, али га је у 4. кругу напао Van der Poel. Van der Poel преузео је вођство и победио у трци. Sweek и Ronhaar освојили су 2. и 3. место на подијуму.  

Ове ће се године одржати још две рунде Светског купа UCI у циклокросу пре него што се светским првацима не укаже почаст у Hoogerheide-у 28. јануара 2024. После само 12 трка, Puck Pieterse више се не може достићи у поретку у категорији „Женске елите”, што значи да ће она прославити своју светску титулу за сезону 2023/2024. у Hoogerheide-у. Али, мушка трка остаје узбудљива. Како Eli Iserbyt тренутно води са само 25 бодова више од 2. места и 35 бодова више од 3. места, и Joris Nieuwenhuis и Pim Ronhaar још имају прилику да освоје светску титулу.

                                                                                   

 

Најновије вести