Налазач гума Налазач продаваца

Новости

UCI Светски куп у циклокросу почео у сезони 2023/2024.

06. новембар 2023.

Европски Toyo Tire Holdings наставља партнерство с UCI Светским купом у циклокросу трећу годину заредом.

Као и у претходним годинама, UCI Светски куп у циклокросу поново је ове године почео нову сезону у САД. Биће укупно 14 рунди популарне бициклистичке трке опет ове године, од којих ће 13 бити одржано у Европи. У сезони 2023/2024, регистровано је укупно 29 тимова са 197 возача. Toyo Tire Holdings of Europe GmbH као спонзор већ трећи пут заредом подржава UCI Светски куп у циклокросу у сезони 2023/2024. 

Прва трка овосезонског UCI Светског купа у циклокросу одржана је 15. октобра у Вотерлуу, САД. Док је светска првакиња Fem van Empel неоспорно победила у женској Елитној класи, мушка трка била је узбудљива. Eli Iserbyt у почетку је повео. Али, после невоље с патиком, Eli Iserbyt морао је да надокнади 20 секунди за Thibou-ом Nys-ом и Pim-ом Ronhaar-ом да би победио. Успео је да се врати на друго место. Ипак, трку је добио Thibou Nys. 

Друга је трка одржана 29. октобра у Maasmechelen-у, у Белгији. У Женској Елити, светска првакиња Van Empel још једном је врло рано преузела вођство и заузела је прво место по други пут ове сезоне. У мушкој Елитној класи, ствари су опет биле узбудљиве, пошто је Michael Vanthourenhout повео на почетку али није могао да се одлепи од Ronhaar-а. Пошто су Michael Vanthourenhout и Pim Ronhaar ушли у бокс, Eli Iserbyt је повео и борио се са Thibou-ом Nys-ом и Lars-ом van der Haar-ом за прво место. На крају, Lars van der Haar успео је да преузме вођство и оствари победу. Eli Iserbyt још једном је заузео друго место ове сезоне.  

Следећа трка одржаће се 12. новембра у Dendermonde-у, у Белгији. Знатижељни смо да видимо да ли ће светска првакиња Fem van Empel опет ове године бити на челу табеле и како ће се Мушка Елита наставити.

Најновије вести