Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tires враћа се у Дакар.

05. јануар 2024.

Од 2021, Toyo Tires подржавао је тим Toyota Auto Body на Релију Дакар и наставили су и четврту годину у издању 2024. Тимска Toyota Land Cruiser 300 GRs биће опремљена гумама Toyo Open Country MT/R у величини LT285/70R17 116/113P.
Тим Toyota Auto Body надметаће се за своју 11. узастопну победу у производној класи релија. Међутим, с двоја кола у трци, оба возача настојаће да заузму највише место на подијуму. Лане је Ronald Basso био на врху пошто је Akira Miura рано претрпео велику незгоду. Miura ће настојати да дода свом списку победа који укључује 2021. и 2022. победу у овогодишњој трци. После несрећне смрти Laurent-a Lichtleuchter-a на релију у априлу, Miura ће се надметати уз француског сувозача Mayeul-a Barbet-a који је врло искусан навигатор, такмичивши се у пет издања Дакара.

Почевши 5. јануара уводом од 27 км, трка 2024. ићи ће преко 5.000 км посебне етапе и скоро 8.000 км укупно док се рели не заврши 19. јануара у Yanbu-у на обалама Црвеног мора. Пре тога, такмичари ће морати да се суоче с 12 исцрпљујућих етапа, укључујући посебан део од 48 сати што ће додати насумичан елемент да такмичари морају да стану на најближем од осам различитих табора када сат откуца четири по подне. Њихов сопствени тим неће моћи да им помогне и они неће сазнати свој релативни положај док следећег дана не заврше други део етапе. Посебан део од 48 сати одржаће се у празној четврти и са одвојеним стазама за кола и мотоцикле, никакву предност неће добити кола на челу трке која следи после почетка мотоцикала.

Ново је преко 60% стазе Дакара 2024. да би се обезбедило да стаза искуша све возаче. Возачи, Akira Miura и Ronald Basso, спремни су за изазов у својим Land Cruiser-има које је опремила Toyo Tires.

 

Најновије вести