Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tire-ова прва страница производње гума икада у Европи

15. децембар 2022.

Нова фабрика званично отворена у Републици Србији

Јуче је корпорација Toyo Tire објавила званично отварање 14. децембра нове фабрике гума за путничка возила у граду Инђији, Република Србија.  

Пре овога, производња је делимично почела у јулу 2022. пошто је уградњом све опреме фабрика постала спремна за рад. Уз присуство председника Републике Србије Александра Вучића и дугог списка угледних гостију, свечаност отварања одржана је данас у фабрици. 

 Овом ће фабриком управљати Toyo Tire Serbia д.о.о. (представник: Yoji Imura), као део Toyo Tire групе. 

Нову фабрику у Србији одликују најновије технологије, као што су планирање средстава предузећа (ERP) и систем извршења производње (MES), да би се створила слика поступака. Тачним повезивањем података о стању сваког дела високо продуктивне производне опреме, ова „паметна фабрика” откључава вишу димензију оптимизације система управљања производњом.

Toyo Tire је 2019. основала Центар Р&Д у Савезној републици Немачкој да би наставила да тражи и проучава врхунске сировине, прикупља најновије вести о возилима и тржиштима и побољша способности да развије технологије врхунског учинка у сваком поступку нацрта грађе, облика и образаца. Коришћењем ових водећих врхунских технологија, ова нова фабрика одговорна је за производњу гума без премца високог учинка које задовољавају тржишна открића, укључујући текући прелаз на електрична возила (EVs).  

Поред фабричке зграде налази се полигон са стазом од 720 м у правој линији и укупном дужином од 1.690 м. Спроводићемо пробне вожње да бисмо прикупили податке о гумама, чији ће резултати бити искоришћени да брзо потврде придржавање прецизно издељених закона/прописа и захтева атестирања у Европи, дозвољавајући нам да на подеснији начин тржишту испоручимо допадљиве гуме.

Такође је на њиховом земљишту постављен систем соларне енергије, један од највећих у земљи (могућност прозводње електричне енергије: 8,4 МW), који не само да обезбеђује 10,15 GWh излазне електричне енергије већ и помаже да се смањи испуштање 7.100 тона CO2 годишње.  

Очекује се да ће нова фабрика достићи своју пуну производњу од око пет милиона гума годишње (засновану на гумама за путничка возила) током друге половине фискалне 2023. Док задовољава месну тражњу у својој матичној области Европе, она ће такође стратешки удовољити нашем главном тржишту у Северној Америци. С изгледом да ће нова фабрика донети нову пословну вредност нашем пословању у Европи и Северној Америци, ми смо наставили нашу одлучност да снабдемо тржиште производима без премца, доносећи радост још већем броју купаца нашим производним умећем.