Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Подржавање трке Рели Дакар 2023. гумом „OPEN COUNTRY”

15. новембар 2022.

Toyo TIRE CO., Ltd. и Toyota Auto Body Co., Ltd. најавили су да ће возило Toyota Land Cruiser рели тима „Team Land Cruiser Toyota Auto Body” бити снабдевено нашим вандрумским гумама OPEN COUNTRY M/TR за пикап камионете/теренска возила да би подржавала њихов покушај победе у трци „Рели Дакар 2023.”

Рели Дакар теренско је надметање кроз природу (рели вандрумске издржљивости) које се одржава од 1979. Познат је као један од најтежих такмичења у ауто-мото спорту на свету јер захтева прецизан избор путање и непрекидну вожњу током две недеље у разним срединама које се протежу од предела хладних планина до ужарених пустиња. 

Рели Дакар 2023, који ће почети 31. децембра 2023, одржаће се на путањи која прелази Саудијску Арабију од западне обале до источне обале. На укупно 15 посебних етапа (одељака такмичења) на путањи (укључујући уводну етапу), приближно 5.000 км и везном одељку (покретни одељак) који их повезује, одржаће се такмичење за укупно време.

Team Land Cruiser Toyota Auto Body, који снабдевамо гумама од 2021, рели је тим спремљен да учествује у овој трци с Toyota Land Cruiser-ом који је развила и произвела Toyota Auto Body Toyota Group. Године 1995, с бившим Toyota Team Araco-м, они су прво учествовали у Релију Париз-Дакар с Land Cruiser-ом (80 серија). Отада су наставили да учествују у овом релију у секцији производња кола Т2 и остварили су 9. узастопну победу у секцији на Релију Дакар 2022.  

Лане смо развили OPEN COUNTRY M/TR за употребу у Релију Дакар, искористивши вандрумску тркачку технологију и искуство које смо развили с Team Land Cruiser Toyota Auto Body-јем. На Релију Дакар 2023, Land Cruiser LC300 (технички подаци Релија Дакар 2023) оствариће возачки учинак на површинама неравних путева као што су стеновите области и пустиње, поправиће трајност и отпор хабању, и смањиће утицај на природу. OPEN COUNTRY M/TR (тех. подаци за Рели Дакар 2023) да подржи подвиг Team Land Cruiser Toyota Auto Body-ја од десет узастопних победа у категорији комерцијалних возила. Искористићемо податке и знање стечено кроз наше активности у ауто-мото спорту за развој производа да бисмо широм света обезбедили високо квалитетне гуме високог учинка.

OPEN COUNTRY M/TR (тех. подаци за Рели Дакар 2023)  

Овај је производ OPEN COUNTRY M/TR (LT285/70 R17 116/113P) који смо лане развили уз претпоставку да ће бити коришћен на Релију Дакар. Састав каучука и структура гуме подешени су да побољшају трајност. Поред остварења возачког учинка на површинама неравних путева као што су стеновите области и пустиње, усвојили смо нацрт, смесу и врло круту структуру венца која умањује оштећења гуме због удараца током вожње великом брзином. Додатно, ми користимо одрживе материјале у складу с нашом политиком „остварења одрживог живота у покрету”. Од делова гуме, газећи слој, слој тела гуме и бочни зид углавном се праве од бутадиенске гуме и стирен-бутадиенске гуме добијене из биомасе (добијене из обновљивих материјала као што су биљке), и користи се рециклирана жица из венца као рециклиран материјал. 

Наше искуство у вандрумским тркама у суровим срединама послато је назад у производни развој гума за пикап камионете и теренце да би се дотерао њихов учинак. У овој трци један је од циљева да се даље повећа мешање и прихватање одрживих материјала и побољша њихова технологија.

Ова је иницијатива постављена као део наших напора да „допринесемо остварењу одрживог друштва у покрету” међу седам ставки које је Група идентификовала као материјалност у одрживом пословању. Ово ће водити до студије тема као што су развој и ојачавање технологије, успостављање технологије рециклаже производа и сировина, и развоја алтернативних материјала еколошки опасним материјама.

Најновије вести