Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Super Seven by Toyo Tires с рекордним бројем учесника

18. новембар 2022.

Највећа трка једне марке португалског ауто-мото спорта спрема се за последњу трку 14. сезоне на стази Есторил с највећим бројем учесника у историји.

Покренута 2009, Super Seven by Toyo Tires сматра се најконкурентнијим и најузбудљивијим трофејом једне марке у португалском ауто-мото спорту с најдужим временом трајања. Заснована на две верзије чувене Caterham Seven (420R и 320R) и подељена на три категорије (420R, 420R мушкарци и 320R) делећи истовремено исти простор и стазу, али с независним и посебним бодовима. Сви догађаји укључују два слободна тренинга, два 15-минутна мерена тренинга и три трке од 20, 25 и 30 минута. 

Од 18. до 20. новембра, стаза Есторил биће домаћин завршетка сезоне 14. издања Super Seven by Toyo Tires. Такмичиће се укупно 102 аутомобила и 113 возача на Caterham-ском фестивалу - нов рекорд. С пуним почетним распоредом у класама 420R и 320R, португалска најузбудљивија ауто-мото серија враћа се на стазу Есторил, која је једном била место легендарне Велике награде Португала.

Трке у суботу служиће да се возачи квалификују за трке у недељу. У недељу ће се одржати две завршне трке у којима ће се возачи борити за победу. 

Велика новина на Caterham-ском фестивалу јесте почетни распоред посвећен колима Caterham 420R с мотором од 1.600 кубика, где ће три присутне нације делити стазу од првог минута. Португалским возачима придружиће се девет енглеских и пет француских такмичара у трци за најбоље место у почетном распореду. 

Програм Caterham-ског фестивала распоређен је на три дана и укључује два приватна тренинга за сваку категорију, два мерена тренинга и две квалификационе трке, за којима ће ићи још две завршне трке да би се одлучили победници, с укупно 155 минута времена на стази.

Трке у суботу и недељу биће уживо на интернету на Јутуб каналу CRM Motorsport и на друштвеним медијима (Фејсбук и Инстаграм) Super Seven by Toyo Tires (@supersevenbytoyotires). Сви подаци о трци могу се наћи на www.crm-motorsport.com. 

Најновије вести