Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tires поставља огромну соларну електрану

30. август 2023.

Постављање огромног соларног система у фабрици ауто-гума у Малезији

Toyo Tires поставља огромну соларну електрану с уграђеним капацитетом од 14,0 МW у својој фабрици ауто-гума у Малезији, Toyo Tires Малезија SDN BHD (TTM).

(Лево: ТТМ огроман соларни систем Десно: Пресецање траке)

Да би смањила одавање CO2, ТТМ ће поставити *2 највећи*1 огроман соларни систем у држави Perak у Малезији, на 96.000 м2 кровног простора фабричке зграде. Као одговор на успешан завршетак прве половине грађевине, данас је одржана свечаност обележавања уз присуство гувернера Perak-а Saarani Bin Mohamad-а, владиних званичника, месних званичника и пословних сарадника. Гувернер Saarani коментарисао је: „Срдачно поздрављамо даље усмерење Toyo Tire-а на ESG иницијативе да створи одрживо пословно окружење у Малезији. Toyo Tire и Solarvest радиће заједно ка зеленијој будућности. Поносан сам што могу да вас сретнем.” Предвиђено је да систем у потпуности проради у децембру ове године, и очекује се да произведе око 19.000 МWh електричне енергије годишње, смањујући одавање CO2 за око 12.000 тона годишње.

ТТМ је почела с радом у мају 2023. Спремна на високу продуктивност, она ради као опште средиште које снабдева ауто-гумама високог учинка изванредне уједначености*3 не само југоисточну Азију, него и Северну Америку, Европу и Јапан. Као додатак стварању соларне енергије, ТТМ ће такође радити на уштеди енергије у производном поступку да би промовисала декарбонизацију у пословним активностима.

Под „Политиком одрживог управљања Групе TOYO TIRE”, тежимо остварењу угљеничке неутралности до 2050, и поставили смо циљ смањење обима 1+2 CO2 одавања*4 за 46% (у поређењу с 2019) до 2030. Следићемо значај постојања Групе Toyo Tire укључивањем одрживости и ESG-а у темеље нашег управљања пословањем и враћањем привредних, еколошких и друштвених вредности које смо створили друштву*4: одавање CO2 .

*1 Од августа 2023.

*2 У сарадњи са Solarvest-ом, малезијским продавцем чисте енергије (https://solarvest.my)

*3: Уједначеност (равнотежа) елемената потребних за ауто-гуме као што су тежина и крутост заједно с величинама
*4 у вези с нашим производним активностима

 
Најновије вести