Налазач гума Налазач продаваца

Новости

IFSC се пење до Шамонија

04. јул 2023.

Други део европског партнерства Toyo Tires-а с Међународном федерацијом спортског пењања (IFSC) одржаће се овог викенда у живописном планинском одмаралишту Шамони.

Високо у француским Алпима, 9. рунда Светског купа у пењању дочекаће атлете које ће се такмичити и за титуле у брзинском и у тежинском пењању. У суботу ће бити врхунац брзинске дисциплине док су финала тежинског пењања у недељу.

У сенци највише планине у Европи, Мон Блана, атлете ће се међусобно надметати у брзинској борби. Двоје спортиста, пењући се раме уз раме, у трци до врха. Петнаест метара усправног пењања стоји између атлета и успеха. 

У недељу, пењачи прелазе на тежинску дисциплину где се суочавају с надвисујућом путањом, настојећи да стигну што је више могуће у тежинском такмичењу. Са само шест минута да заврше своје пењање, у овом догађају такође је потребан елемент брзине, иако се не тркају с другим такмичарем. Круну осваја атлета који први стигне до највише тачке.

Toyo Tires се 2023. удружила с IFSC-ом у овом узбудљивом спорту и промоција марке биће видљива целом путањом. Toyo Tires биће у Шамонију с веома важним гостима да би посматрала такмичење као неодвојив партнер Међународне федерације спортског пењања.


 

Најновије вести