Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Председник и ген. дир. прима одликовање од Владе Србије

19. фебруар 2024.

 Влада Републике Србије одликовала је 15. фебруара председника и ген. дир.  Takashi-ja Shimizu-a „Златном медаљом за заслуге”.

Свечаност је одржана у Председничкој палати, где је председник Александар Вучић доделио медаљу у знак признања њиховим „великим доприносима и постигнутим успесима Републици Србији у области привредног развоја”.

 

 

 

 

 

 

 

Биографија: Представнички директор, председник и ген. дир. Takashi Shimizu

     Датум рођења

2. април, 1961, префектура Kyoto

      Биографија

У априлу 1985. запослио се у Toyo Tires

Априла 2010. председник, Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

Јануара 2013. шеф одељења Планирања гума Toyo Tires-а

Марта 2014. извршни директор компаније, генерални менаџер одељења Планирања гума, одељење Tire Business

Јула 2015. руководећи извршни директор компаније, генерални менаџер одељења Планирања гума, одељење Tire Business

Новембра 2015. представнички директор, председник и ген. директор компаније

     Друга задужења

2018. председавајући Удружења Japan Automobile Tire, председавајући савета Tire Fair Trade

2020. председавајући Удружења Osaka Rubber Industry

2022. председавајући Удружења Japan Rubber Manufacturers  

Почасти

2023. примио Одликовање с плавом траком

Предисторија

Toyo Tire Co.Ltd. одлучила је 2019. да оснује своју прву европску производну базу у Републици Србији, и 2020. почела је изградњу фабрике за производњу ауто-гума на огромном комаду земљишта у граду Инђији.

За време пандемије вируса короне, даљински је одржана свечаност почетка радова између Србије и Јапана, али је председник Александар Вучић био присутан на месту градње да би обележио стварање нових радних места чим фабрика почне с радом. Порука из тог времена била је да намеравамо да изградимо темељ нове индустрије.

Градња је завршена 2022. и рад је почео у јулу, уз званичну свечаност отварања одржану у децембру. На свечаности, председник Shimizu рекао је: „Уверен сам да смо у стању да довршимо и водимо нову фабрику на овом месту услед изванредне жеље владиних званичника за привредни развој земље.” Као додатак брзом снабдевању високо квалитетним производима и промовисању домаће производње за домаћу потрошњу у области Европе, ми у потпуности делујемо као стратешка основа снабдевања за главно америчко тржиште и имамо дуготрајну вредност.”

Председник Александар Вучић, који је био присутан, рекао је: „Данас је посебан дан када се остварио мој петогодишњи сан уз помоћ мојих јапанских пријатеља.” „Уверен сам да ће најбоље ауто-гуме из Србије потећи одавде”. „Надамо се да ће бити послате у свет, укључујући тржишта Северне Америке и Западне Европе.” „Ова је фабрика једино улагање у ледину Toyo Tires-а у Европи и њен квалитет и опрема међу најбољима су на свету.” Председник је у својој поруци честитао на улагању Toyo Tires-а рекавши: „Наша су срећа и понос да расту плате наших грађана.”


Српска фабрика паметна је фабрика која користи најновију технологију да визуализује поступке и оствари оптимално управљање повезивањем високо продуктивне опреме с високом прецизношћу. Фабрика производи ауто-гуме високог учинка равне другима, реaгујући на схватања тржишта, укључујући прелаз на електрична возила.
 
Поред зграде фабрике, изграђена је пробна тркачка стаза с дужином у правој линији од 720 м и кругом од 1.690 м, дозвољавајући брзе процене у складу с правним прописима који подржавају благовремено тржишно увођење занимљивих производа. Место има један од највећих система соларних генератора у држави уграђених са капацитетом генератора од 8,4 Мw, што ће такође помоћи смањењу одавања CO2. Док промовише домаћу производњу за домаћу потрошњу у Европи, ново постројење такође ће снабдевати и Северну Америку, као главну мету.
 

У новембру 2023, Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, европска централа Toyo Tire-а, сарађивала је с Универзитетом из Новог Сада (ректор: Дејан Мадић) у циљу истраживања и развоја одрживих сировина, закључујући уговор о сарадњи индустрије и универзитета. Заједно ћемо у будућности следити резултате истраживања у развоју одрживих сировина у свету.

 

Најновије вести