Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Успех за Open Country на Релију Дакар

24. јануар 2024.

Тим Land Cruiser Toyota Auto Body побеђује у производној класи

Land Cruiser 300 GR Sport, опремљен гумама Open Country M/TR и који је возио тим Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC), победио је у производној категорији Релија Дакар 2024.


(Miura and Barbel collect their trophies)

Toyo Tires подржава учешће TLC-а на Дакару од 2021, и лане су две стране продужиле своју сарадњу, настављајући подршку учешћу TLC-а на релију. Користећи технологију вандрумског релија и искуство стечено с TLC-ом, Toyo Tires произвела је гуме за два возила Land Cruiser 300 GR Sport. Кола су опремљена гумама Open Country M/TR према стандардима Релија Дакар 2024. Toyo Tires развила је и обезбедила овај производ с новим стандардом који побољшава тркачки учинак на неравним путевима као што су стеновите области и пустиње, док такође употребљава одрживе материјале за 50% од укупне тежине да би смањила утицај на природу.

Рели Дакар 2024. кренуо је од Al-Ula на северозападу Саудијске Арабије и ишао је ка циљу у Yanbu-у на западној обали преко 12 посебних етапа. Тим је завршио укупно пређену даљину, укључујући везне деонице, од око 8.000 км. Стаза је укључила вишеструке етапе кроз пешчане дине са стрмим успонима, оптерећујући и возила и гуме. Висок учинак гума Open Country на неравним путевима подржао је вожњу, с успешним завршетком трке од стране оба возила TLC-а. Кола Akira Miura и сувозача Mayeul-a Barbet-а заузела су прво место, уз кола Ronald-a Basso-a и Jean Michel-a Polato-а на другом. Овом победом TLC је остварио своју 11. узастопну победу у класи..

Директор TLC-а, Yuji Kakutani, рекао је: „Да би се завршила трка, пошто такмичење постаје све теже сваке године, потребне су нам гуме које могу да извуку највише из учинка возила. Сви у тиму, укључујући инжењере Toyo Tire-а, заиста сам задовољан што смо могли да радимо заједно да бисмо остварили нашу 11. узастопну победу у категорији производње кола.” Додатно, возач Akira Miura, који је победио у класи, рекао је: „Рели Дакар 2024. био је најтежа стаза коју сам икада искусио у такмичењу. Међу овима, Open Country M/TR била је сјајна ауто-гума због своје високе издржљивости и тркачког учинка. Оне су нас подржавале и давале су возачима самопоуздање,” он је рекао, осврнувши се на рели.

Toyo Tires користи ускуство учествујући на вандрумским тркама, у суровом окружењу да побољша учинак наших гума за пикап камионе и теренце. Додатно, да бисмо допринели остварењу покретног друштва следећег нараштаја, тежићемо да развијемо производе и материјале, ојачамо технологију, изградимо технологију поновне употребе производа и материјала, и развијемо алтернативне материјале за супстанце опасне за природу.

Најновије вести