Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Toyo Tires учествује на Афричкој еко-трци

04. јануар 2024.

Toyo Tires ради са снабдевачем малопродаја у Мађарској, AKH-ом, да би подржала László-a Bunkoczi-ja који учествује у 15. издању Афричке еко-трке. Bunkoczi ће бити у категорији Rally Raid у Монаку 30. децембра. После преласка у Мароко следећег дана, Афричка еко-трка ићи ће преко 6.000 км кроз Мароко, Мауританију и Сенегал пре него што дође до завршетка у историјском граду Дакару 14. јануара.

László Bunkoczi тркаће се у прилагођеном Isuzu DMax-у опремљеном новоразвијеним гумама Toyo Tires Open Country ATIII у величини 265/60 R18. Bunkoczi је веома искусан пустињски тркач који је прво учествовао као сувозач 2004. Он је отад нанизао преко 200.000 км у тркама. Придружиће се овогодишњој Афричкој еко-трци са својим 15-годишњим сином као сувозачем који ће га наводити кроз дине афричког земљишта. Коментаришући свој избор гума пре почетка трке, Bunkoczi је рекао: „Сигурни смо да ће ове гуме издржати тешке услове и одвести нас до завршетка у Дакару.”

Афричка еко-трка разликује се од осталих релија. Организатори промовишу очување природе и уграђују одговоран однос према природи у организацију релија. Нека возила организатора иду на сунчеву енергију а учесници трке подстичу се да не остављају за собом „траг уништења”. Додатно, они сарађују с предузећима из тог краја уместо с европским спонзорима. Од 2014. и наредних година, организатори Афричке еко-трке укључени су у пројекат Милион стабала у Nouakchott-у. Као део овог пројекта, милион стабала биће посађено на 2.000 хектара земље око града Nouakchott.

Од 2015, организатори и учесници Афричке еко-трке подржавају хуманитарну фондацију Meoni мотоциклистичког тркача Fabrizi-ja Meoni-ја који је погинуо у несрећи 2005. Афричка еко-трка почела је 2018. да годишње подржава Светско удружење пријатеља деце (AMADE). AMADE је добротворна установа коју је 1963. основала принцеза Грејс од Монака да би подржала развој, образовање и здравље деце широм света. Она има саветодавни статус у УНИЦЕФ-у и УНЕСКО-у, између осталих. Као део сарадње с AMADE-ом, камионети који учествују у АЕТ-у првенствено превозе соларне лампе произведене у Буркини Фасо, које треба да замене петролејске лампе које су претходно биле распрострањене у Супсахарској Африци. Соларне лампе могу пре релија за 20 евра да купе тимови, појединачни учесници, партнери релија, чланови организације релија и свако кога занимају, и биће бесплатно испоручене школама близу путање АЕТ-а у Мауританији и Сенегалу.

У издању 2020, Marcelina Zawadzka учествовала је као возач у класи камионета и, у сарадњу с Каритасом из Пољске, испоручила је млеко у праху болесној и неухрањеној сенегалској деци.[19] Исте године, учесници релија поклонили су преко 10.000 евра AMADE-и.

 

Најновије вести