Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

UCI Svetski kup u ciklokrosu počeo u sezoni 2023/2024.

06. novembar 2023.

Evropski Toyo Tire Holdings nastavlja partnerstvo s UCI Svetskim kupom u ciklokrosu treću godinu zaredom.

Kao i u prethodnim godinama, UCI Svetski kup u ciklokrosu ponovo je ove godine počeo novu sezonu u SAD. Biće ukupno 14 rundi popularne biciklističke trke opet ove godine, od kojih će 13 biti održano u Evropi. U sezoni 2023/2024, registrovano je ukupno 29 timova sa 197 vozača. Toyo Tire Holdings of Europe GmbH kao sponzor već treći put zaredom podržava UCI Svetski kup u ciklokrosu u sezoni 2023/2024. 

Prva trka ovosezonskog UCI Svetskog kupa u ciklokrosu održana je 15. oktobra u Voterluu, SAD. Dok je svetska prvakinja Fem van Empel neosporno pobedila u ženskoj Elitnoj klasi, muška trka bila je uzbudljiva. Eli Iserbyt u početku je poveo. Ali, posle nevolje s patikom, Eli Iserbyt morao je da nadoknadi 20 sekundi za Thibou-om Nys-om i Pim-om Ronhaar-om da bi pobedio. Uspeo je da se vrati na drugo mesto. Ipak, trku je dobio Thibou Nys. 

Druga je trka održana 29. oktobra u Maasmechelen-u, u Belgiji. U Ženskoj Eliti, svetska prvakinja Van Empel još jednom je vrlo rano preuzela vođstvo i zauzela je prvo mesto po drugi put ove sezone. U muškoj Elitnoj klasi, stvari su opet bile uzbudljive, pošto je Michael Vanthourenhout poveo na početku ali nije mogao da se odlepi od Ronhaar-a. Pošto su Michael Vanthourenhout i Pim Ronhaar ušli u boks, Eli Iserbyt je poveo i borio se sa Thibou-om Nys-om i Lars-om van der Haar-om za prvo mesto. Na kraju, Lars van der Haar uspeo je da preuzme vođstvo i ostvari pobedu. Eli Iserbyt još jednom je zauzeo drugo mesto ove sezone.  

Sledeća trka održaće se 12. novembra u Dendermonde-u, u Belgiji. Znatiželjni smo da vidimo da li će svetska prvakinja Fem van Empel opet ove godine biti na čelu tabele i kako će se Muška Elita nastaviti. 

Najnovije vesti