Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires vraća se u Dakar.

05. januar 2024.

Od 2021, Toyo Tires podržavao je tim Toyota Auto Body na Reliju Dakar i nastavili su i četvrtu godinu u izdanju 2024. Timska Toyota Land Cruiser 300 GRs biće opremljena gumama Toyo Open Country MT/R u veličini LT285/70R17 116/113P.   

Tim Toyota Auto Body nadmetaće se za svoju 11. uzastopnu pobedu u proizvodnoj klasi relija. Međutim, s dvoja kola u trci, oba vozača nastojaće da zauzmu najviše mesto na podijumu. Lane je Ronald Basso bio na vrhu pošto je Akira Miura rano pretrpeo veliku nezgodu. Miura će nastojati da doda svom spisku pobeda koji uključuje 2021. i 2022. pobedu u ovogodišnjoj trci. Posle nesrećne smrti Laurent-a Lichtleuchter-a na reliju u aprilu, Miura će se nadmetati uz francuskog suvozača Mayeul-a Barbet-a koji je vrlo iskusan navigator, takmičivši se u pet izdanja Dakara.

Počevši 5. januara uvodom od 27 km, trka 2024. ići će preko 5.000 km posebne etape i skoro 8.000 km ukupno dok se reli ne završi 19. januara u Yanbu-u na obalama Crvenog mora. Pre toga, takmičari će morati da se suoče s 12 iscrpljujućih etapa, uključujući poseban deo od 48 sati što će dodati nasumičan element da takmičari moraju da stanu na najbližem od osam različitih tabora kada sat otkuca četiri po podne. Njihov sopstveni tim neće moći da im pomogne i oni neće saznati svoj relativni položaj dok sledećeg dana ne završe drugi deo etape. Poseban deo od 48 sati održaće se u praznoj četvrti i sa odvojenim stazama za kola i motocikle, nikakvu prednost neće dobiti kola na čelu trke koja sledi posle početka motocikala.   

Novo je preko 60% staze Dakara 2024. da bi se obezbedilo da staza iskuša sve vozače. Vozači, Akira Miuara i Ronald Basso, spremni su za izazov u svojim Land Cruiser-ima koje je opremila Toyo Tires.

 

Najnovije vesti