Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Podržavanje trke Reli Dakar 2023. gumom „OPEN COUNTRY”

15. novembar 2022.

Toyo TIRE CO., Ltd. i Toyota Auto Body Co., Ltd. najavili su da će vozilo Toyota Land Cruiser reli tima „Team Land Cruiser Toyota Auto Body” biti snabdeveno našim vandrumskim gumama OPEN COUNTRY M/TR za pikap kamionete/terenska vozila da bi podržavala njihov pokušaj pobede u trci „Reli Dakar 2023.”

Reli Dakar terensko je nadmetanje kroz prirodu (reli vandrumske izdržljivosti) koje se održava od 1979. Poznat je kao jedan od najtežih takmičenja u auto-moto sportu na svetu jer zahteva precizan izbor putanje i neprekidnu vožnju tokom dve nedelje u raznim sredinama koje se protežu od predela hladnih planina do užarenih pustinja. 

Reli Dakar 2023, koji će početi 31. decembra 2023, održaće se na putanji koja prelazi Saudijsku Arabiju od zapadne obale do istočne obale. Na ukupno 15 posebnih etapa (odeljaka takmičenja) na putanji (uključujući uvodnu etapu), približno 5.000 km i veznom odeljku (pokretni odeljak) koji ih povezuje, održaće se takmičenje za ukupno vreme. 

Team Land Cruiser Toyota Auto Body, koji snabdevamo gumama od 2021, reli je tim spremljen da učestvuje u ovoj trci s Toyota Land Cruiser-om koji je razvila i proizvela Toyota Auto Body Toyota Group. Godine 1995, s bivšim Toyota Team Araco-m, oni su prvo učestvovali u Reliju Pariz-Dakar s Land Cruiser-om (80 serija). Otada su nastavili da učestvuju u ovom reliju u sekciji proizvodnja kola T2 i ostvarili su 9. uzastopnu pobedu u sekciji na Reliju Dakar 2022.  

Lane smo razvili OPEN COUNTRY M/TR za upotrebu u Reliju Dakar, iskoristivši vandrumsku trkačku tehnologiju i iskustvo koje smo razvili s Team Land Cruiser Toyota Auto Body-jem. Na Reliju Dakar 2023, Land Cruiser LC300 (tehnički podaci Relija Dakar 2023) ostvariće vozački učinak na površinama neravnih puteva kao što su stenovite oblasti i pustinje, popraviće trajnost i otpor habanju, i smanjiće uticaj na prirodu. OPEN COUNTRY M/TR (teh, podaci za Reli Dakar 2023) da podrži podvig Team Land Cruiser Toyota Auto Body-ja od deset uzastopnih pobeda u kategoriji komercijalnih vozila. Iskoristićemo podatke i znanje stečeno kroz naše aktivnosti u auto-moto sportu za razvoj proizvoda da bismo širom sveta obezbedili visoko kvalitetne gume visokog učinka. 

OPEN COUNTRY M/TR (teh. podaci za Reli Dakar 2023)  

Ovaj je proizvod OPEN COUNTRY M/TR (LT285/70 R17 116/113P) koji smo lane razvili uz pretpostavku da će biti korišćen na Reliju Dakar. Sastav kaučuka i struktura gume podešeni su da poboljšaju trajnost. Pored ostvarenja vozačkog učinka na površinama neravnih puteva kao što su stenovite oblasti i pustinje, usvojili smo nacrt, smesu i vrlo krutu strukturu venca koja umanjuje oštećenja gume zbog udaraca tokom vožnje velikom brzinom. Dodatno, mi koristimo održive materijale u skladu s našom politikom „ostvarenja održivog života u pokretu”. Od delova gume, gazeći sloj, sloj tela gume i bočni zid uglavnom se prave od butadienske gume i stiren-butadienske gume dobijene iz biomase (dobijene iz obnovljivih materijala kao što su biljke), i koristi se reciklirana žica iz venca kao recikliran materijal. 

Naše iskustvo u vandrumskim trkama u surovim sredinama poslato je nazad u proizvodni razvoj guma za pikap kamionete i terence da bi se doterao njihov učinak. U ovoj trci jedan je od ciljeva da se dalje poveća mešanje i prihvatanje održivih materijala i poboljša njihova tehnologija.

Ova je inicijativa postavljena kao deo naših napora da „doprinesemo ostvarenju održivog društva u pokretu” među sedam stavki koje je Grupa identifikovala kao materijalnost u održivom poslovanju. Ovo će voditi do studije tema kao što su razvoj i ojačavanje tehnologije, uspostavljanje tehnologije reciklaže proizvoda i sirovina, i razvoja alternativnih materijala ekološki opasnim materijama.

Najnovije vesti