Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Super Seven by Toyo Tires s rekordnim brojem učesnika

18. novembar 2022.

Najveća trka jedne marke portugalskog auto-moto sporta sprema se za poslednju trku 14. sezone na stazi Estoril s najvećim brojem učesnika u istoriji.

Pokrenuta 2009, Super Seven by Toyo Tires smatra se najkonkurentnijim i najuzbudljivijim trofejom jedne marke u portugalskom auto-moto sportu s najdužim vremenom trajanja. Zasnovana na dve verzije čuvene Caterham Seven (420R i 320R) i podeljena na tri kategorije (420R, 420R muškarci i 320R) deleći istovremeno isti prostor i stazu, ali s nezavisnim i posebnim bodovima. Svi događaji uključuju dva slobodna treninga, dva 15-minutna merena treninga i tri trke od 20, 25 i 30 minuta. 

Od 18. do 20. novembra, staza Estoril biće domaćin završetka sezone 14. izdanja Super Seven by Toyo Tires. Takmičiće se ukupno 102 automobila i 113 vozača na Caterham-skom festivalu - nov rekord. S punim početnim rasporedom u klasama 420R i 320R, portugalska najuzbudljivija auto-moto serija vraća se na stazu Estoril, koja je jednom bila mesto legendarne Velike nagrade Portugala.

Trke u subotu služiće da se vozači kvalifikuju za trke u nedelju. U nedelju će se održati dve završne trke u kojima će se vozači boriti za pobedu. 

Velika novina na Caterham-skom festivalu jeste početni raspored posvećen kolima Caterman 420R s motorom od 1.600 kubika, gde će tri prisutne nacije deliti stazu od prvog minuta. Portugalskim vozačima pridružiće se devet engleskih i pet francuskih takmičara u trci za najbolje mesto u početnom rasporedu. 

Program Caterham-skog festivala raspoređen je na tri dana i uključuje dva privatna treninga za svaku kategoriju, dva merena treninga i dve kvalifikacione trke, za kojima će ići još dve završne trke da bi se odlučili pobednici, s ukupno 155 minuta vremena na stazi.

Trke u subotu i nedelju biće uživo na internetu na Jutub kanalu CRM Motorsport i na društvenim medijima (Facebook i Instagram) Super Seven by Toyo Tires (@supersevenbytoyotires). Svi podaci o trci mogu se naći na www.crm-motorsport.com. 

Najnovije vesti