Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Skraćena trka uskratila timu izglede na pobedu

03. jun 2024.

Posle najkraće trke 24 sata u njenoj istoriji, Toyo Tires s Ring Racing-om završili su 5. i 6. u klasi SP10.  

Dvoja kola tojota GR Supra GT4 Evo bila su opremljena najnovijim auto-gumama Proxes Slick Toyo Tires-a razvijenim na Nürburgring-u. S prognozom kiše odmah posle početka trke, morali su se napraviti planovi za vozače i taktiku na jutarnjem sastanku jer su auto-gume Proxes za vlagu imale manje proba zbog malo trka s kišom u seriji Nürburgring Langstrecken. 

   

Dvoja kola tojota kvalifikovala su se 6. i 11. od 15 kola u njihovoj klasi. Vodeća kola, 170, bila su 6. dok su kola 171 bila 11. Oboja kola krenula su po kiši. Mehanički kvarovi doveli su kola 170 do boksa na oko 30 minuta i kola su skliznula na 9. mesto a pretekla su ih druga kola, 171, koja su se popela na 8. mesto sa početnog 11.  

Obavljenih popravki, kola 170 silovito su išla, popevši se na 6. mesto odmah iza drugih kola 171 na 5. mestu, pre nego što je trka zaustavljena u 23.23 zbog guste magle koja se spustila na stazu. Magla je bila tako gusta da su organizatori objavili da je trka prekinuta bar do 8.00 sledećeg jutra. 


Magla je ostala i sledećeg jutra. Direktor trke otvorio je odeljak boksova u 9.30 i ustanovljeni su polazni položaji ali je timove očekivalo dugo čekanje. Najave početka neprekidno su pomerane jer se vreme nije popravljalo. Najzad, četiri sata pošto je odeljak boksova otvoren, u pola dva po podne, trka je počela, s 5 krugova zagrevanja iza bezbednosnih kola. Na kraju ovoga, kontrola trke objavila je da će se trka završiti i neće biti daljeg trkanja. U 3.05 po podne, pre nego što je čak prošlo 24 sata, završena je najkraća trka 24 sata u istoriji i 5. i 6. mesto dva auta tojota GR Supra GTs Evo bila su nepromenjena. Tim je ostao da se pita šta je moglo biti.

Kolâ će se vratiti na Nürburgring za tri nedelje zbog treće etape serije Nürburgring Langstrecken, 69. ADAC Westfalenfahrt, kada će se nadati boljem vremenu za trku.

Najnovije vesti