Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

IFSC se penje do Šamonija

04. jul 2023.

Drugi deo evropskog partnerstva Toyo Tires-a s Međunarodnom federacijom sportskog penjanja (IFSC) održaće se ovog vikenda u živopisnom planinskom odmaralištu Šamoni.  
Visoko u francuskim Alpima, 9. runda Svetskog kupa u penjanju dočekaće atlete koje će se takmičiti i za titule u brzinskom i u težinskom penjanju. U subotu će biti vrhunac brzinske discipline dok su finala težinskog penjanja u nedelju.

U senci najviše planine u Evropi, Mon Blana, atlete će se međusobno nadmetati u brzinskoj borbi. Dvoje sportista, penjući se rame uz rame, u trci do vrha. Petnaest metara uspravnog penjanja stoji između atleta i uspeha. 

U nedelju, penjači prelaze na težinsku disciplinu gde se suočavaju s nadvisujućom putanjom, nastojeći da stignu što je više moguće u težinskom takmičenju. Sa samo šest minuta da završe svoje penjanje, u ovom događaju takođe je potreban element brzine, iako se ne trkaju s drugim takmičarem. Krunu osvaja atleta koji prvi stigne do najviše tačke.

Toyo Tires se 2023. udružila s IFSC-om u ovom uzbudljivom sportu i promocija marke biće vidljiva celom putanjom. Toyo Tires biće u Šamoniju s veoma važnim gostima da bi posmatrala takmičenje kao neodvojiv partner Međunarodne federacije sportskog penjanja.


 

Najnovije vesti