Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires učestvuje na Afričkoj eko-trci

04. januar 2024.

Toyo Tires radi sa snabdevačem maloprodaja u Mađarskoj, AKH-om, da bi podržala László-a Bunkoczi-ja koji učestvuje u 15. izdanju Afričke eko-trke. Bunkoczi će biti u kategoriji Rally Raid u Monaku 30. decembra. Posle prelaska u Maroko sledećeg dana, Afrička eko-trka ići će preko 6.000 km kroz Maroko, Mauritaniju i Senegal pre nego što dođe do završetka u istorijskom gradu Dakaru 14. januara.

László Bunkoczi trkaće se u prilagođenom Isuzu D-Max-u opremljenom novorazvijenim gumama Toyo Tires Open Country ATIII u veličini 265/60 R18. Bunkoczi je veoma iskusan pustinjski trkač koji je prvo učestvovao kao suvozač 2004. On je otad nanizao preko 200.000 km u trkama. Pridružiće se ovogodišnjoj Afričkoj eko-trci sa svojim 15-godišnjim sinom kao suvozačem koji će ga navoditi kroz dine afričkog zemljišta. Komentarišući svoj izbor guma pre početka trke, Bunkoczi je rekao: „Sigurni smo da će ove gume izdržati teške uslove i odvesti nas do završetka u Dakaru.” 

Afrička eko-trka razlikuje se od ostalih relija. Organizatori promovišu očuvanje prirode i u organizaciju relija ugrađuju odgovoran odnos prema prirodi. Neka vozila organizatora idu na sunčevu energiju a učesnici trke podstiču se da ne ostavljaju za sobom „trag uništenja”. Dodatno, oni sarađuju s preduzećima iz tog kraja umesto s evropskim sponzorima. Od 2014. i narednih godina, organizatori Afričke eko-trke uključeni su u projekat Milion stabala u Nouakchott-u. Kao deo ovog projekta, milion stabala biće posađeno na 2.000 hektara zemlje oko grada Nouakchott-a. 

Od 2015, organizatori i učesnici Afričke eko-trke podržavaju humanitarnu fondaciju Meoni motociklističkog trkača Fabrizi-ja Meoni-ja koji je poginuo u nesreći 2005. Afrička eko-trka počela je 2018. da godišnje podržava Svetsko udruženje prijatelja dece (AMADE). AMADE je dobrotvorna ustanova koju je 1963. osnovala princeza Grejs od Monaka da bi podržala razvoj, obrazovanje i zdravlje dece širom sveta. Ona ima savetodavni status u UNICEF-u i UNESKO-u, između ostalih. Kao deo saradnje s AMADE-om, kamioneti koji učestvuju u AET-u prvenstveno prevoze solarne lampe proizvedene u Burkini Faso, koje treba da zamene petrolejske lampe koje su prethodno bile rasprostranjene u Supsaharskoj Africi. Solarne lampe mogu pre relija za 20 evra da kupe timovi, pojedinačni učesnici, partneri relija, članovi organizacije relija i svako koga zanimaju, i biće besplatno isporučene školama blizu putanje AET-a u Mauritaniji i Senegalu.  

U izdanju 2020, Marcelina Zawadzka učestvovala je kao vozač u klasi kamioneta i, u saradnju s Karitasom iz Poljske, isporučila je mleko u prahu bolesnoj i neuhranjenoj senegalskoj deci.[19] Iste godine, učesnici relija poklonili su preko 10.000 evra AMADE-i.  

 

Najnovije vesti