Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires ostala na spisku Russell's ESG FTSE-a

01. februar 2024.

Toyo Tires uključena u spiskove održivih ESG-a.

Toyo Tire Holdings of Europe, (predsednik Kenta Kuribayashi), objavljuje da će deonice u njenoj matičnoj korporaciji Toyo Tire, Japan, i dalje biti uključene u ESG pokazatelj*1 „FTSE4Good Index Series”, „FTSE Blossom Japan Index” i FTSE Blossom Japan Sector Relative Index.” *2. 

*1) Pokazatelj akcija čine kompanije koje je visoko ocenila nezavisna agencija za procenu s gledišta ESG-a. 
*2) „FTSE4Good Index Series” i „FTSE Blossom Japan Index" Sector Relative Index” biće nastavljene da budu birane od 2022. Odsad, vreme procene promenjeno je od juna na decembar.  

Održivost je važna tema a ulaganje nije samo pitanje isplativosti, već i društvenog i ekološkog uticaja predstavljenih u pokazatelju ESG-a.   

O FTSE Index-u, FTSE4Good Index Series, FTSE Blossom Japan Index-u i FTSE Blossom Sector Relative Index-u:

FTSE Russell-ove procene pokrivaju oblasti kao što su korporativno upravljanje, zdravlje, bezbednost, antikorupcija i klimatske promene, i zasnovane su na FTSE4Good Index-u za kompanije, FTSE Blossom Japan Index-u i FTSE Blossom Sector Relative Index-u, što zahteva paletu ESG kriterijuma koji se moraju zadovoljiti.  

Pokazatelj Pregled
FTSE4Good index series Osmišljen da oceni i izmeri učinak kompanija koje se aktivno bave ESG-om. Ovaj se pokazatelj  koristi da stvori i proceni održive investicione fondove i druge finansijske proizvode. 
FTSE Blossom Japan Index Pokazatelj koji odražava učinak japanskih kompanija koje proaktivno rešavaju pitanja ESG-a, i osmišljen je da bude industrijski neutralan.       
FTSE Blossom Sector Relative Index

Ovaj pokazatelj odražava učinak japanskih kompanija koje imaju relativno dobar odgovor na ESG u svakom odseku, i osmišljen je da bude nepristrasan prema odsecima. Dodatno, da bi se podržao prelazak na privredu niskog odavanja ugljenika, uključene su samo kompanije čije su napore ka poboljšanju ocenile TPI*3  

*3) Inicijativa prelaznog puta. Svetska inicijativa koju vode vlasnici sredstva da procene spremnost kompanija za prelazak na privredu niskog odavanja ugljenika  

 Više o ovim pokazateljima u odeljku „Spoljne procene” strane o održivosti na korporativnoj internetskoj stranici:   toyotires.co.jp/csr/evaluation (samo japanski)  

Na osnovu politike održivosti uprave Toyo Tire Group najavljene 2022, doprinećemo ostvarenju opšte održivog pokretnog društva postavljanjem osnova naših korporativnih radnji o ESG-u i radeći da objedinjeno promovišemo poslovanje i održivost.

Najnovije vesti