Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tires postavlja ogromnu solarnu elektranu

30. avgust 2023.

Postavljanje ogromnog solarnog sistema u fabrici auto-guma u Maleziji 

Toyo Tires postavlja ogromnu solarnu elektranu s ugrađenim kapacitetom od 14,0 MW u svojoj fabrici auto-guma u Maleziji, Toyo Tires Malezija SDN BHD (TTM).

(Levo: TTM ogroman solarni sistem Desno: Presecanje trake)  

Da bi smanjila odavanje CO2, TTM će postaviti *2 najveći*1 ogroman solarni sistem u državi Perak u Maleziji, na 96.000 m2 krovnog prostora fabričke zgrade. Kao odgovor na uspešan završetak prve polovine građevine, danas je održana svečanost obeležavanja uz prisustvo guvernera Perak-a Saarani Bin Mohamad-a, vladinih zvaničnika, mesnih zvaničnika i poslovnih saradnika. Guverner Saarani komentarisao je: „Srdačno pozdravljamo dalje usmerenje Toyo Tire-a na ESG inicijative da stvori održivo poslovno okruženje u Maleziji. Toyo Tire i Solarvest radiće zajedno ka zelenijoj budućnosti. Ponosan sam što mogu da vas sretnem.” Predviđeno je da sistem u potpunosti proradi u decembru ove godine, i očekuje se da proizvede oko 19.000 MWh električne energije godišnje, smanjujući odavanje CO2 za oko 12.000 tona godišnje.  

TTM je počela s radom u maju 2023. Spremna na visoku produktivnost, ona radi kao opšte središte koje snabdeva auto-gumama visokog učinka izvanredne ujednačenosti*3 ne samo jugoistočnu Aziju, nego i Severnu Ameriku, Evropu i Japan. Kao dodatak stvaranju solarne energije, TTM će takođe raditi na uštedi energije u proizvodnom postupku da bi promovisala dekarbonizaciju u poslovnim aktivnostima.

Pod „Politikom održivog upravljanja Grupe TOYO TIRE”, težimo ostvarenju ugljeničke neutralnosti do 2050, i postavili smo cilj smanjenje obima 1+2 CO2 odavanja*4 za 46% (u poređenju s 2019) do 2030. Sledićemo značaj postojanja Grupe Toyo Tire uključivanjem održivosti i ESG-a u temelje našeg upravljanja poslovanjem i vraćanjem privrednih, ekoloških i društvenih vrednosti koje smo stvorili društvu*4: odavanje CO2. 

*1 Od avgusta 2023.

*2 U saradnji sa Solarvest-om, malezijskim prodavcem čiste energije (https://solarvest.my)

*3: Ujednačenost (ravnoteža) elemenata potrebnih za auto-gume kao što su težina i krutost zajedno s veličinama
*4 u vezi s našim proizvodnim aktivnostima   

 
Najnovije vesti