Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Gavere i Zonhoven ugostili Svetski kup u ciklokrosu UCI

10. januar 2023.

Jedanaesta serija Svetskog kupa u ciklokrosu UCI stigla je u Gavere u Belgiji u ponedeljak 26. decembra 2022. Toyo Tires glavni je partner ovog vandrumskog biciklističkog prvenstva koje se prenosi širom Evrope na TV2 Sport-u, Jurosportu i Rai Sport-u+. Svetski kup UCI krenuo je u SAD u oktobru i, posle nekoliko serija širom Amerike i Evrope, stigao, prvi put u istoriji, da ugosti seriju u Gavere-u.

Toyo Tires bila je dve godine glavni partner Svetskog kupa u ciklokrosu UCI, a bila je pre ovoga partner trkama ciklokrosa u Belgiji i Holandiji.

U Muškoj elitnoj trci u Gavere-u, Mathieu van der Poel je pobedio s Wout van Aert-om na drugom mestu i svetskim prvakom Tom-om Pidcock-om koji su upotpunili podijum. 

U Ženskoj elitnoj klasi, Shirin van Anrooij i Puck Pieterse imale su uzbudljiv duel za prvo mesto a počasti su otišle van Anrooij-ovoj. Pieterse-ova je zauzela treći stepenik na podijumu pošto je kvar u opremi omogućio Lucinda-i Brand da zgrabi drugi.  

Preskačemo dve nedelje i stižemo do 8. januara, i turneja je stigla do Zonhoven-a u Istočnoj Belgiji. Dvanaestu seriju Svetskog kupa u ciklokrosu UCI takođe je osvojila Shirin van Anrooij u Ženskoj elitnoj klasi dok je Wout van Aert bio za jedno mesto bolji od svog poslednjeg pojavljivanja osvojivši prvo mesto u Zonhoven-u.  

Toyo Tires nastavlja kao glavni partner s trkama u Benidorm-u, Besançon-u i Hoogerheide-u koje tek slede. Prvenstvo 2022/2023. biće krunisano nakon poslednje trke u Hoogerheide-u, u Holandiji, 5. februara.  

Najnovije vesti