Налазач гума Налазач продаваца

Новости

Gavere и Zonhoven угостили Светски куп у циклокросу UCI

10. јануар 2023.

Једанаеста серија Светског купа у циклокросу UCI стигла је у Gavere у Белгији у понедељак 26. децембра 2022. Toyo Tires главни је партнер овог вандрумског бициклистичког првенства које се преноси широм Европе на ТВ2 Спорт-у, Јуроспорту и Rai Sport-у+. Светски куп UCI кренуо је у САД у октобру и, после неколико серија широм Америке и Европе, стигао, први пут у историји, да угости серију у Gavere-у.

Toyo Tires била је две године главни партнер Светског купа у циклокросу UCI, а била је пре овога партнер тркама циклокроса у Белгији и Холандији.

У Мушкој елитној трци у Gavere-у, Mathieu van der Poel је победио с Wout van Aert-ом на другом месту и светским прваком Tom-ом Pidcock-ом који су употпунили подијум. 

У Женској елитној класи, Shirin van Anrooij и Puck Pieterse имале су узбудљив дуел за прво место а почасти су отишле ван Anrooij-овој. Pieterse-ова је заузела трећи степеник на подијуму пошто је квар у опреми омогућио Lucinda-и Brand да зграби други.

Прескачемо две недеље и стижемо до 8. јануара, и турнеја је стигла до Zonhoven-а у Источној Белгији. Дванаесту серију Светског купа у циклокросу UCI такође је освојила Shirin van Anrooij у Женској елитној класи док је Wout van Aert био за једно место бољи од свог последњег појављивања освојивши прво место у Zonhoven-у.  

Toyo Tires наставља као главни партнер с тркама у Benidorm-у, Besançon-у и Hoogerheide-у које тек следе. Првенство 2022/2023. биће крунисано након последње трке у Hoogerheide-у, у Холандији, 5. фебруара.