Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Ko će biti prvak Svetskog kupa UCI u ciklokrosu?

18. januar 2024.

Toyo Tires jedan je od glavnih partnera Svetskog kupa UCI u ciklokrosu od 2021. i vrlo je prisutna s brojnim oglasima. Jedanaesta trka sezone 2023/2024. održana je u Hulst-u 30. decembra 2023, a 12. trka u Zonhoven-u 7. januara 2024.  

Dok je Puck Pieterse dominirala i pobedila u obe trke u kategoriji „Ženske elite”, trka muškaraca bila je uzbudljivija. To je stoga što je vodeći svetskog prvenstva Eli Iserbyt imao dva loša dana. U Hulst-u, pao je na 22. mesto, ostavljajući Van der Poel-a, Niewenhuis-a i Van der Haar-a da biju uzbudljivu bitku. Na kraju, Van der Poel prvi je prešao liniju cilja 11. trke, dok je Niewenhuis stigao drugi, a Van der Haar treći.

U 12. trci u Zonhoven-u, karte su još jednom promešane u kategoriji „Muške elite”. Joris Nieuwenhuis poveo je u prvom krugu trke, ali ga je u 4. krugu napao Van der Poel. Van der Poel preuzeo je vođstvo i pobedio u trci. Sweek i Ronhaar osvojili su 2. i 3. mesto na podijumu.  

Ove će se godine održati još dve runde Svetskog kupa UCI u ciklokrosu pre nego što se svetskim prvacima ne ukaže počast u Hoogerheide-u 28. januara 2024. Posle samo 12 trka, Puck Pieterse više se ne može dostići u poretku u kategoriji „Ženske elite”, što znači da će ona proslaviti svoju svetsku titulu za sezonu 2023/2024. u Hoogerheide-u. Ali, muška trka ostaje uzbudljiva. Kako Eli Iserbyt trenutno vodi sa samo 25 bodova više od 2. mesta i 35 bodova više od 3. mesta, i Joris Nieuwenhuis i Pim Ronhaar još imaju priliku da osvoje svetsku titulu.

                                                                                   

 

Najnovije vesti