Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Toyo Tire-ova prva stranica proizvodnje guma ikada u Evropi

15. decembar 2022.

Nova fabrika zvanično otvorena u Republici Srbiji

Juče je korporacija Toyo Tire objavila zvanično otvaranje 14. decembra nove fabrike guma za putnička vozila u gradu Inđiji, Republika Srbija.  

Pre ovoga, proizvodnja je delimično počela u julu 2022. pošto je ugradnjom sve opreme fabrika postala spremna za rad. Uz prisustvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i dugog spiska uglednih gostiju, svečanost otvaranja održana je danas u fabrici. 

 Ovom će fabrikom upravljati Toyo Tire Serbia d.o.o. (predstavnik: Yoji Imura), kao deo Toyo Tire grupe. 

Novu fabriku u Srbiji odlikuju najnovije tehnologije, kao što su planiranje sredstava preduzeća (ERP) i sistem izvršenja proizvodnje (MES), da bi se stvorila slika postupaka. Tačnim povezivanjem podataka o stanju svakog dela visoko produktivne proizvodne opreme, ova „pametna fabrika” otključava višu dimenziju optimizacije sistema upravljanja proizvodnjom.

Toyo Tire je 2019. osnovala Centar R&D u Saveznoj republici Nemačkoj da bi nastavila da traži i proučava vrhunske sirovine, prikuplja najnovije vesti o vozilima i tržištima i poboljša sposobnosti da razvije tehnologije vrhunskog učinka u svakom postupku nacrta građe, oblika i obrazaca. Korišćenjem ovih vodećih vrhunskih tehnologija, ova nova fabrika odgovorna je za proizvodnju guma bez premca visokog učinka koje zadovoljavaju tržišna otkrića, uključujući tekući prelaz na električna vozila (EVs).  

Pored fabričke zgrade nalazi se poligon sa stazom od 720 m u pravoj liniji i ukupnom dužinom od 1.690 m. Sprovodićemo probne vožnje da bismo prikupili podatke o gumama, čiji će rezultati biti iskorišćeni da brzo potvrde  pridržavanje precizno izdeljenih zakona/propisa i zahteva atestiranja u Evropi, dozvoljavajući nam da na podesniji način tržištu isporučimo dopadljive gume. 

Takođe je na njihovom zemljištu postavljen sistem solarne energije, jedan od najvećih u zemlji (mogućnost prozvodnje električne energije: 8,4 MW), koji ne samo da obezbeđuje 10,15 GWh izlazne električne energije već i pomaže da se smanji ispuštanje 7.100 tona CO2 godišnje.  

Očekuje se da će nova fabrika dostići svoju punu proizvodnju od oko pet miliona guma godišnje (zasnovanu na gumama za putnička vozila) tokom druge polovine fiskalne 2023. Dok zadovoljava mesnu tražnju u svojoj matičnoj oblasti Evrope, ona će takođe strateški udovoljiti našem glavnom tržištu u Severnoj Americi. S izgledom da će nova fabrika doneti novu poslovnu vrednost našem poslovanju u Evropi i Severnoj Americi, mi smo nastavili našu odlučnost da snabdemo tržište proizvodima bez premca, donoseći radost još većem broju kupaca našim proizvodnim umećem. 

Najnovije vesti