Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Open Country namerava da osvoji trku Baja 1000

09. novembar 2023.

Toyo Tires podržaće dva tima, Bryce-a Menzies-a i tim JAOS na trci Baja 1000 2023. koja će se održati od 16. do 18. novembra. Toyo Tires snabdevaće timove gumama serije Open Country za pikap kamione i terence.

Bryce-ov tim       Tim JAOS

Završni deo Svetskog pustinjskog prvenstva SCORE, u stvari je SCORE BAJA 1000, jedna je od svetskih najtakmičarskijih trka koja se vozi oko 1.300 milja (oko 2.090 km) od La Pasa na poluostrvu Baja Kalifornija do Ensenade. Kamioni u teškoj vandrumskoj trci kreću u 9.00 ujutru MST (CET -8 sati) u četvrtak 16. Vozači će se osloniti na svoje gume da bi prelazili brzo neravne površine uz nadmoćnu izdržljivost da bi najviše iskoristili vozačke veštine u upravljaju stazom. Gume serije Open Country koje će biti obezbeđene za ovo, 56. izdanje trke Baja 1000, razvijene su na iskustvu stečenom kroz učešće u vandrumskim trkama širom sveta. One su doprinele brojnim pobedama svojом sposobnošću da prionu na neravne površine i otpornošću na udarce tokom vožnje.

Ovog puta, tim Toyo Tires predvodiće Bryce Menzies koji je osvojio ovogodišnje Baja 500 i Baja 400, i Alan Ampudia koji je 2019. osvojio Baja 1000. Tim će na vozilu tima koristiti Open Country M/TR, podešenu verziju gume Open Country M/T.   

U međuvremenu, tim JAOS opremiće svoja kola gumom Open Country R/T. Timom JAOS upravlja Jaos Co., Ltd., sveobuhvatan proizvođač delova za terence i kola s pogonom 4x4 s kojim Toyo Tires ima strateško partnerstvo. Toyo Tires namerava da osvoji ovogodišnje prvenstvo zajedno s našim podržanim timovima uključujući Bryce-a Menzies-a koji je trenutno na vrhu tabele Svetskog pustinjskog prvenstva.

 

Najnovije vesti