Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Predsednik i gen. dir. prima odlikovanje od Vlade Srbije

19. februar 2024.

Vlada Republike Srbije odlikovala je 15. februara predsednika i gen. dir. Takashi-ja Shimizu-a „Zlatnom medaljom za zasluge”.
 
Svečanost je održana u Predsedničkoj palati, gde je predsednik Aleksandar Vučić dodelio medalju u znak priznanja njihovim „velikim doprinosima i postignutim uspesima Republici Srbiji u oblasti privrednog razvoja”.  

 

 

 

 

Biografija: Predstavnički direktor, predsednik i gen. dir. Takashi Shimizu

Datum rođenja

2. april, 1961, prefektura Kyoto

Biografija

U aprilu 1985. zaposlio se u Toyo Tires-u

Aprila 2010. predsednik, Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

Januara 2013. šef odeljenja Planiranja guma Toyo Tires-a

Marta 2014. izvršni direktor kompanije, generalni menadžer odeljenja Planiranja guma, odeljenje Tire Business

Jula 2015. rukovodeći izvršni direktor kompanije, generalni menadžer odeljenja Planiranja guma, odeljenje Tire Business

Novembra 2015. predstavnički direktor, predsednik i gen. direktor kompanije

Druga zaduženja

2018. predsedavajući Udruženja Japan Automobile Tire, predsedavajući saveta Tire Fair Trade

2020. predsedavajući Udruženja Osaka Rubber Industry

2022. predsedavajući Udruženja Japan Rubber Manufacturers 

Počasti

2023. primio Odlikovanje s plavom trakom

Predistorija

Toyo Tire Co.Ltd. odlučila je 2019. da osnuje svoju prvu evropsku proizvodnu bazu u Republici Srbiji, i 2020. počela je izgradnju fabrike za proizvodnju auto-guma na ogromnom komadu zemljišta u gradu Inđiji. 

Za vreme pandemije virusa korone, daljinski je održana svečanost početka radova između Srbije i Japana, ali je predsednik Aleksandar Vučić bio prisutan na mestu gradnje da bi obeležio stvaranje novih radnih mesta čim fabrika počne s radom. Poruka iz tog vremena bila je da nameravamo da izgradimo temelj nove industrije.  

Gradnja je završena 2022. i rad je počeo u julu, uz zvaničnu svečanost otvaranja održanu u decembru. Na svečanosti, predsednik Shimizu rekao je: „Uveren sam da smo u stanju da dovršimo i vodimo novu fabriku na ovom mestu usled izvanredne želje vladinih zvaničnika za privredni razvoj zemlje.” Kao dodatak brzom snabdevanju visoko kvalitetnim proizvodima i promovisanju domaće proizvodnje za domaću potrošnju u oblasti Evrope, mi u potpunosti delujemo kao strateška osnova snabdevanja za glavno američko tržište i imamo dugotrajnu vrednost.” 
 
Predsednik Aleksandar Vučić, koji je bio prisutan, rekao je: „Danas je poseban dan kada se ostvario moj petogodišnji san uz pomoć mojih japanskih prijatelja.” „Uveren sam da će najbolje auto-gume iz Srbije poteći odavde”. „Nadamo se da će biti poslate u svet, uključujući tržišta Severne Amerike i Zapadne Evrope.” „Ova je fabrika jedino ulaganje u ledinu Toyo Tires-a u Evropi i njen kvalitet i oprema među najboljima su na svetu.” Predsednik je u svojoj poruci čestitao na ulaganju Toyo Tires-a rekavši: „Naša su sreća i ponos da rastu plate naših građana.” 


Srpska fabrika pametna je fabrika koja koristi najnoviju tehnologiju da vizualizuje postupke i ostvari optimalno upravljanje povezivanjem visoko produktivne opreme s visokom preciznošću. Fabrika proizvodi auto-gume visokog učinka ravne drugima, reagujući na shvatanja tržišta, uključujući prelaz na električna vozila.  
 
Pored zgrade fabrike, izgrađena je probna trkačka staza s dužinom u pravoj liniji od 720 m i krugom od 1.690 m, dozvoljavajući brze procene u skladu s pravnim propisima koji podržavaju blagovremeno tržišno uvođenje zanimljivih proizvoda. Mesto ima jedan od najvećih sistema solarnih generatora u državi ugrađenih s kapacitetom generatora od 8,4 Mw, što će takođe pomoći smanjenju odavanja CO2. Dok promoviše domaću proizvodnju za domaću potrošnju u Evropi, novo postrojenje takođe će snabdevati i Severnu Ameriku, kao glavnu metu.
 

U novembru 2023, Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, evropska centrala Toyo Tire-a, sarađivala je s Univerzitetom iz Novog Sada (rektor: Dejan Madić) u cilju istraživanja i razvoja održivih sirovina, zaključujući ugovor o saradnji industrije i univerziteta. Zajedno ćemo u budućnosti slediti rezultate istraživanja u razvoju održivih sirovina u svetu.

 

Najnovije vesti