Nalazač guma Nalazač prodavaca

Novosti

Uspeh za Open Country na Reliju Dakar

24. januar 2024.

Tim Land Cruiser Toyota Auto Body pobeđuje u proizvodnoj klasi

Land Cruiser 300 GR Sport, opremljen gumama Open Country M/TR i koji je vozio tim Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC), pobedio je u proizvodnoj kategoriji Relija Dakar 2024.  


(Miura i Barbel primaju svoje trofeje)

Toyo Tires podržava učešće TLC-a na Dakaru od 2021, i lane su dve strane produžile svoju saradnju, nastavljajući podršku učešću TLC-a na reliju. Koristeći tehnologiju vandrumskog relija i iskustvo stečeno s TLC-om, Toyo Tires proizvela je gume za dva vozila Land Cruiser 300 GR Sport. Kola su opremljena gumama Open Country M/TR prema standardima Relija Dakar 2024. Toyo Tires razvila je i obezbedila ovaj proizvod s novim standardom koji poboljšava trkački učinak na neravnim putevima kao što su stenovite oblasti i pustinje, dok takođe upotrebljava održive materijale za 50% od ukupne težine da bi smanjila uticaj na prirodu.  

Reli Dakar 2024. krenuo je od Al-Ula na severozapadu Saudijske Arabije i išao je ka cilju u Yanbu-u na zapadnoj obali preko 12 posebnih etapa. Tim je završio ukupno pređenu daljinu, uključujući vezne deonice, od oko 8.000 km. Staza je uključila višestruke etape kroz peščane dine sa strmim usponima, opterećujući i vozila i gume. Visok učinak guma Open Country na neravnim putevima podržao je vožnju, s uspešnim završetkom trke od strane oba vozila TLC-a. Kola Akira Miura i suvozača Mayeul-a Barbet-a zauzela su prvo mesto, uz kola Ronald-a Basso-a i Jean Michel-a Polato-a na drugom. Ovom pobedom TLC je ostvario svoju 11. uzastopnu pobedu u klasi.

Direktor TLC-a, Yuji Kakutani, rekao je: „Da bi se završila trka, pošto takmičenje postaje sve teže svake godine, potrebne su nam gume koje mogu da izvuku najviše iz učinka vozila. Svi u timu, uključujući inženjere Toyo Tire-a, zaista sam zadovoljan što smo mogli da radimo zajedno da bismo ostvarili našu 11. uzastopnu pobedu u kategoriji proizvodnje kola.” Dodatno, vozač Akira Miura, koji je pobedio u klasi, rekao je: „Reli Dakar 2024. bio je najteža staza koju sam ikada iskusio u takmičenju. Među ovima, Open Country M/TR bila je sjajna auto-guma zbog svoje visoke izdržljivosti i trkačkog učinka. One su nas podržavale i davale su vozačima samopouzdanje,” on je rekao, osvrnuvši se na reli. 

Toyo Tires koristi uskustvo učestvujući na vandrumskim trkama, u surovom okruženju da poboljša učinak naših guma za pikap kamione i terence. Dodatno, da bismo doprineli ostvarenju pokretnog društva sledećeg naraštaja, težićemo da razvijemo proizvode i materijale, ojačamo tehnologiju, izgradimo tehnologiju ponovne upotrebe proizvoda i materijala, i razvijemo alternativne materijale za supstance opasne za prirodu.  

Najnovije vesti